Prvi put u Slavoniji i Virovitici: Pogledajte kako je bilo na – 1. WordPress Meetup

Objavljeno:

spot_img

Uz podršku partnera, Virovitičko-podravske županije, Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici, Plave tvornice, Manage WP i WordPress Croatia, u Virovitici je, u dvorani Viro, održan 1. WordPress Meetup, okupivši mnoštvo onih koji znaju, ali i koji žele doznati nešto više o WordPress-u.

Riječ dobrodošlice, nazočnima je poželio Renato Šafranko iz WordPress Croatia, a potom su predavanja održali Jurica Zuanović, Marko Čučković iz Plave tvornice, te Aleksandar Savković – Managed WP iz Beograda.

Svi oni podcrtali su kako je WordPress vrhunska platforma za osobno izdavaštvo, s naglaskom na estetiku, web standarde, lakoću uporabe, jer WordPress je istodobno i besplatan i neprocjenjiv.

Ovom skupu IT stručnjaka, u ime partnera događaja, nazočio je i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu u europske fondove Virovitičko-podravske županije, Igor Andrović koji je kazao.

– Veliko zadovoljstvo je što se ovakav događaj po prvi put održava u Slavoniji, tim više što je u Virovitičko-podravskoj županiji, Virovitici, Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici. Svjesni smo kako bez poznavanja ovakvih suvremenim trendova IT sektora nema niti gospodarskog razvoja niti inovacija. Vidi se da postoji veliko zanimaju za ovu tematiku i ovakve inicijative. To je optimističan stav za razvoj gospodarstva u VPŽ jer IT industrija u tome ima iznimno važnu ulogu – zaključio je Igor Andrović.

Inače, Virovitičko-podravska županije ja prepoznala upravo taj IT segment. Tako se Plava tvornica, danas istaknuti igrač na IT karti Hrvatske, uz potporu Virovitičko-podravske županije, smjestila u Poduzetnički inkubator VPŽ, gdje je u to vrijeme direktor bio upravo Igor Andrović. Osim toga, od ove jeseni u Virovitici je pokrenut smjer računarstva u Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici s ciljem daljnjeg razvijanja IT sektora na ovom području. (Fotografije: Kristijan Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Gradu Virovitici čista petica za transparentnost proračuna

Institut za javne financije predstavio je u utorak, 29....

Što Grad Virovitica planira s djecom koja su ostala bez upisa u dječji vrtić?

– Grad Virovitica je u proteklih nekoliko godina uložio više...

Saznajte tko su ovogodišnji dobitnici javnih priznanja Grada Virovitice

Na 11. sjednici Gradskog vijeća Grada Virovitice, održanoj u...

U Grčkoj pao osumnjičenik za zločine u Voćinu i Humu: Htio ići na ljetovanje, čeka ga izručenje RH

Grčka policija privela je u ponedjeljak 59-godišnjeg državljanina Srbije...