spot_img

Prvih 600 metara „prvog sloja“ je postavljeno, a već ove zime do Jankovca će se voziti asfaltom

Objavljeno:

Do 8. listopada, prema obavijesti Županijske uprave za ceste, privremeno se zatvara javna cesta ŽC 4253 na dionici od naselja Slatinski Drenovac – Planinarski dom Jankovac – granica Virovitičko-podravske županije zbog rekonstrukcije navedene javne ceste. Za vrijeme privremene zabrane promet će biti omogućen od strane Požeško-slavonske županije i to od naselja Velike do Planinarskog doma Jankovac. Privremena regulacija prometa trajat će svaki radni dan od 8,00 do 15:00 sati.

Jankovac
Jankovac, foto: Virovitica.info

Naime, počelo je asfaltiranje navedene dionice i već ove zime, do Jankovca će se moći asfaltiranom cestom. Istina, bit će postavljen „prvi sloj“, no i to će put do bisera Slavonije značajno ubrzati.

Obišli smo radove na navedenoj dionici, a postavljanje asfaltnog sloja, počelo je u srijedu 5. rujna. Prvog dana radnici su postavili oko 600 metara. Podsjetimo, potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, označio je početak radova na rekonstrukciji ceste od Slatinskog Drenovca prema Jankovcu te granici Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije. Vrijednost radova rekonstrukcije dionice ceste od Slatinskog Drenovca preko Jankovca do granice Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije iznosi 19.312.466,25 kuna.

Jankovac
Jankovac, foto: Virovitica.info

– Asfaltiranjem ove ceste, značajno će se povećati broj dolazaka turista i na Jankovac, u sam Park prirode Papuk, ali i cijelu Virovitičko-podravsku te Požeško-slavonsku županiju, jer će turističke destinacije na ovom području biti puno dostupnije i to, kako vidimo, već od ove zime. Ovim projektom doprinijet će se razvoju ovog dijela Hrvatske i Virovitičko-podravske županije – podcrtao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Jankovac
Jankovac, foto: Virovitica.info

Ukupna duljina ceste koja će se asfaltirati je 9,1 kilometar a njena širina će biti 5 metara od Slatinskog Drenovca do Jankovca, te 4,5 metara od Jankovca do granice Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije. Park prirode Papuk je prijavitelj projekta, a partner je Županijska uprava za ceste Virovitičko-podravske županije. To je do sada najveći projektni prijedlog odobren u ovom dijelu Hrvatske. Studiju izvodljivosti i prijavnu dokumentaciju izradila je VIDRA agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije… Izvođači radova su zajednica ponuditelja Osijek Koteks i Gravia Osijek. (www.vpz.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni