Pucnjava u Slatini: S mopeda ispalio metke u vozača auta…

Objavljeno:

spot_img

S dva metka u glavu u pola bijela dana u četvrtak u centru Slatine, točnije na križanju Ulice Ante Kovačića i Trga sv. Josipa, bešćutno je ugašen život Marija Škiljića (43) zvanog Škiljo, a njegov ubojica Miroslav Čižić (38), zvani Čiza,nakon što je pred očima prolaznika ispucao iz pištolja više metaka, odložio je oružje u neposrednoj blizini te odšetao 300-tinjak metara dalje preko ceste u policijsku postaju kako bi se predao.

Motiv? Upućeni u problematiku iz shrvane obitelji Škiljić uvjeravaju nas da je u pitanju ljubavni trokut, odnosno da je ubojičina supruga prije nekog vremena napustila muža i otišla izvan grada s novim odabranikom, Škiljićem, a s kojim je proteklih godinu dana ljubovala.

– Mi smo bez riječi, a kako će to preživjeti Marijevi teško bolesni roditelji, ne znam. Tek sad vidimo da nisu floskule kad se kaže da je ljubav slijepa. Mario je bio dobar k’o kruh. Iza sebe je imao jedan neuspjeli brak, ali je ostao u dobrim odnosima sa suprugom s kojom vodi brigu o djetetu. Prije otprilike godinu dana postao je intimniji s Čizinom ženom.

Zaljubio se kao lud te se s njom nedavno odselio u podstanarstvo izvan grada, a Čiza je ostao u ženinoj obiteljskoj kući. Iako su rijetki znali za njihovu novu adresu, čini se da ih je Željkin suprug uspio locirati. I, evo, dogodio se vrag. Jedan očevidac mi je rekao da je Škilju u autu pratio Čiza na mopedu nekoliko ulica, a kad se zaustavio, prišao mu je do vrata te kroz staklo u njega ispalio dva hica direktno u glavu. Mario nije imao ni vremena pobjeći te je ubrzo izdahnuo.

Inače, nije to bio jedini njihov susret takve vrste. Nedavno je Čiza već bio uhićen jer je svojoj ženi i Mariju prijetio smrću. Interventni policajci došli su po njega, a kad je odveden sucu istrage, isti ga je pustio na slobodu. Je li se dogodio propust? Očito da je jer bi danas naš Mario bio živ i njegova kćerkica ne bi ostala bez oca – kaže za Jutarnji list rođak ubijenog Marija Škiljića, dodajući da je “ubojičin brat policajac zbog kojeg su mu institucije očito gledale kroz prste”.

O ubojici, pak, ne žele govoriti, no pitaju se zašto je nakon višegodišnje izvanbračne zajednice tek prije nekoliko godina, kad je naslijedila nekretnine, odlučio oženiti Željku. Cijelu tragediju, koja je zavila u crno tri obitelji i zgrozila cijelu Slatinu, kao nijemi svjedoci promatra troje djece sukobljenih strana.

(Nikola Patković, Hajdi Karakaš Jakubin – Jutarnji.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Pogledajte kako izgleda preuređeni restoran Flora

Novouređeni restoran Flora od ponedjeljka otvara svoja vrata: Uživajte...

U Pejačevićevoj uskoro 46 novih parkirnih mjesta

Uskoro će biti riješen problem parkiranja i zaustavljanja pored...

Pojačan nadzor prometa za Vincekovo

Pred nama je vikend kojega će brojni vinogradari proslaviti...