Računala za sve osnovne i srednje škole Virovitičko-podravske županije

Objavljeno:

Računala za sve osnovne i srednje škole Virovitičko-podravske županije: Na blagdan sv. Nikole, župan Igor Andrović podijelio je informatičku opremu ravnateljima škola

Na blagdan sv. Nikole, župan Igor Andrović, podijelio je svim osnovnim i srednjim školama kojima je Virovitičko-podravska županija osnivač, ukupno 96 računala s ciljem osuvremenjivanja nastavnih procesa, a što je samo nastavak ulaganja u informatizaciju škola s područja naše županije.

Ukupno 61 računalo dobile su osnovne, a 35, srednje škole. Ravnatelji svih osnovnih i srednjih škola preuzeli su računala, a Virovitičko-podravska županija, za ovo je izdvojila oko 300.000,00 kuna.

– Nakon obilaska svih osnovnih i srednjih škola u našoj županiji, odlučili smo kupiti računala za sve osnovne i srednje škole. Naravno, i u budućnosti ćemo nastaviti s obnavljanjem računalne opreme, ali i nadalje ulagati i u energetsku obnovu škola, te ostale procese obrazovanja, kako bi i naši učenici i profesori, imali još bolje uvjete za obrazovanje posebno vezano za informatičko opismenjavanje. Inače, naša županija osim što providi projekt Budi STEMpatičan, provodi i STEM revoluciju. U suradnji s Poduzetničkim inkubatorom, nabavljeni su microbitovi za učenike petih razreda kako bi oni što ranije počeli s programiranjem i po tome smo jedna o rijetkih županija u Hrvatskoj– podcrtao je između ostalog župan Igor Andrović.

Podjeli računalne opreme ravnateljima osnovnih i srednjih škola s područja VPŽ, nazočila je i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac. (Fotografije: Kristijan Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U Virovitičko-podravskoj županiji 38,4 posto manje Srba, ostaju bez prava na izbor zamjenika župana

Konačni rezultati popisa stanovništva provedenog 2021., objavljeni prošli četvrtak,...

Slatinčaninu Magic Leonu zlatni gumb u Supertalentu

Nakon 11 godina pred žiri Supertalenta ponovno je stao...

Cijena grijanja ostaje ista pa stanarima stambenih zgrada u nadolazećoj sezoni neće rasti troškovi

– Zbog intervencije Grada Virovitice i tvrtke Poslovni park Virovitica...