spot_img

Radionica izrade drvenih konjića

Objavljeno:

Učenici 7. i 8. razredaCentra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica nakon posjeta Muzeju početkom ovog mjeseca i upoznavanja sa predmetom „konjić na štapu“ odlučili su izraditi vlastite konjiće. Dvije radionice u suradnji s Muzejom bile su dovoljne da u sklopu nastave tehničke i likovne kulture u Centru učenici naprave od šperploče svoje konjiće.

Na prvoj radionici su poslušali ponešto o ovoj zanimljivoj igrački, odbrali shemu, precrtali ju na podlogu te pomoću pilica sami izrezbarili konjske glave. Dio učenika radi lakše izrade radio je u debljem kartonu. Nakon rezanja uslijedilo je brušenje i fino dovršavanje. Na drugoj radionici učenici su slobodno iscrtavali te ispunjavali izrezani lik raznim bojama nakon čega su lijepili špagu, vunu i plastične rese.

Velika pomoć i podrška bile su učiteljice Lucija Gazić i Nevenka Gruban, ali i domar Vjekoslav Žibreg te kustosica Jasmina Jurković Petras.
Konjići će poslužiti u daljnjim programima Centra, nakon čega će biti vraćeni svojim autorima i vlasnicima na igranje. Vjerujemo da će ih potaknuti na mnoge zanimljive igre i naravno ponovne posjete Muzeju i zanimljivim predmetima.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni