Subotnji „Zaigrani muzej“ predstavio je izradu zanimljivih lutkica od tkanina i komada krpica. Gošća radionice bila je Virovitičanka Bernarda Idžojtić. Ona se prisjetila nekadašnje Virovitice i svog djetinjstva te najdraže igračke – krpene lutke.

Za sve prisutne pokazala je na koji su se način u drugoj polovini 20. stoljeća izrađivale lutke koristeći materijale iznošene odjeće. U oblikovanju ekspresije lica upotrijebili smo tzv. tintovnu olovku, kakva se nekada koristila među trgovcima i koja bi ponekad poslužila za ocrtavanje očiju i usnica na lutkicama.

Malo manji (i mlađi) posjetitelji na radionicu su uživali u promatranju izrade krpenih lutki. Veći i spretniji polaznici „zaigranog muzeja“ su uz mentorstvo Bernarde izrađivali svoje lutke. U radionici su sudjelovali i najmlađi članovi LIK-a „Nikola Trick“ sa svojom voditeljicom Ankicom Fijalom.

Zaigranu zabavu nastavljamo i slijedeću subotu (10. listopada) kada su gošće Zaigranog muzeja mještani Sv.Đurađa koji će pokazivati drvene igračke i lutkice od komušine.