Povodom obilježavanja Projektnog dana Eko škole djelatnice Gradskog muzeja Virovitica posjetile su Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica.

U suradnji s učiteljicom Manuelom Miljak realizirana je eko radionica ˝Od vraćice do srećice˝ koju su vodile kustosice Muzeja. Radionica se bazirala na prezentaciji postupka recikliranja plastičnih vrećica glačanjem, te izradom malih uporabnih predmeta iz tako dobivene sirovine šivanjem rukom i šivaćom mašinom. Učenici su pokazali veliku spretnost i timski rad. S velikom pažnjom i koncentracijom usvojili su novu vještinu i izradili vesele, šarene i maštovite torbice i pernice recikliranjem plastičnih vrećica, jednog od bitnih ˝problema˝ svakodnevice konzumiranja i gomilanja teško razgradivih nusprodukata naših potrošačkih navika.

Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica odgaja, obrazuje i rehabilitira učenike s teškoćama u razvoju. Svojim radom na očuvanju prirode koje provodi kroz nastavne sadržaje i izvannastavne aktivnosti te primjenom stečenih znanja u svakodnevnom životu postali su prije deset godina članicom Međunarodne Eko škole.

Program Eko škole posebnu pozornost posvećuje razvijanju svijesti o važnosti uređenja okoliša škole, a samim tim i očuvanja zdravlja. Tijekom proteklih godina svojim radom dokazali su uspješnost provođenja programa, potrebu očuvanja okoliša, zbrinjavanja otpada, racionalnog korištenja energije i vode kod učenika i njihovih roditelja. Na ovakav program rada Eko škole odlučili su se zbog cjelovitog sagledavanja problema okoliša te važnosti pravilnog postupanja s otpadom kao i očuvanja zdravlja.

Cijeli program prilagođen je mogućnostima učenika Centra. Razvijen osjećaj za lijepo, uživanje u radu, stvaranje ugodnog ozračja i veselog raspoloženja učenici iskazuju poznatom izrekom „POSADI CVIJET ZA LJEPŠI SVIJET”.

Zahvaljujemo na suradnji i želimo Centru uspjeh u danjem radu njihove Eko škole.