Maglovito slavonsko jutro donijelo je još jedan štrajk. Od 7 sati ispred ulaza u poduzeće direktora Zorana Cikuša i rješenje problema „čeka“ šezdesetak radnika Farme Senkovac d.o.o., jer već tri mjeseca nisu primili ni lipe svojih zarada. Ponijeli su zastave i transparent na kojem piše „Direktore, dosta je vaših laži. Hoćemo naše plaće!“

Iako je direktor najavio isplatu dvije plaće u ponedjeljak, a treću do kraja mjeseca, zaposlenici su sumnjičavi. Prema riječima Nedeljka Benka, sindikalnog povjerenika u Farmi Senkovac d.o.o., sve dalje ovisi o direktoru. Ukoliko se isplate te dvije plaće, štrajk će se prekinuti i normalno će se nastaviti raditi, iako minimum zaposlenih i dalje ipak radi kako svinje ne bi uginule i kako ne bi došlo do zaraze. Podršku im pruža i Šimo Orešković, regionalni povjerenik Sindikata PPDIV Hrvatske.

Proteklih je dana bilo i problema s prehranom oko 25.000 svinja, ali direktor Cikuša je potvrdio da je potpisan ugovor sa Žitom iz Osijeka o dostavi hrane i da je taj problem riješen pa svinje više ne gladuju.

Izuzetno sam zadovoljan odazivom radnika na štrajk. Direktor još uvijek nije došao, ali se javio regionalnom povjereniku Oreškoviću s podatkom da je novac „sto posto“ osiguran i da će plaće isplatiti u ponedjeljak. Samo tražimo svoje kako bi dostojanstveno živjeli od svoga rada – zaključio je Benko naglasivši da će štrajkati sve dok ne stigne novac i ništa drugo ne dolazi u obzir jer radnici direktoru ne vjeruju.

Slobodan Kadić