Radovi na „bombonijeri“ kod Hotela Kurija Janković su završeni, dobivena je uporabna dozvola, a u prvih šest mjeseci, broj noćenja je veći za 15 posto nego 2018.

Objavljeno:

Završeni su radovi kod Hotela Kurija Janković, gdje je europskim sredstvima, niknuo vinski bar, wellness i športsko rekreacijski centar jedini takve vrste u ovom dijelu Hrvatske, a sve u sklopu EU projekta EV 13 GAP „Filling the gap – completion of the cross-border section od EuroVelo 13 between Dravatamasi and Virovitica“, vrijednog 1.982.494 eura, koji je nastavak projekta „Drava4Enjoy“ kojim je započeta izgradnja biciklističke infrastrukture u Virovitičko-podravskoj županiji te stvaranje imidža cikloturističke destinacije. Za očekivati je da će s novim sadržajima, doći i novi posjetitelji, kojih je u prvih šest mjeseci ove godine, prema podacima eVisitora, bilo 15 posto više nego u istom razdoblju 2018. U Heritage Hotelu Kuriju Janković, koja ponosno nosi četiri zvjezdice, od siječnja do lipnja, zabilježeno je 2234 noćenja, od čega je 1.012 bilo stranih gostiju. Prednjače Nijemci s udjelom od 8,59 posto, potom, Slovenci Izraelci, Francuzi, Austrijanci.

Zadovoljno trlja ruke i župan Igor Andrović koji je uz voditeljicu Hotela Kurija Janković Sanju Sudar, obišao nove prostore. Hotel Kurija Janković danas je „bombonijera“ u srcu Virovitičko-podravske županije, gdje se spajaju Slavonija i Podravina, sljubljuju “kaj” i “što”.

– Dobili smo nove sadržaje koji će našim posjetiteljima uljepšati boravak u ovom, po mnogima najljepšem malom hotelu u kontinentalnoj Hrvatskoj. Ovdje u Kapela Dvoru, u budućnosti nam je cilj izgradnja bazena, koji smo, s našim mađarskim partnerima, prijavili na Interreg – napomenuo je župan Igor Andrović, a s bazenom bi se „zaokružila cijela priča“.

Ovim projektom je uređena pristupna ceste i okoliš, dobivena su toliko željena nova parkirališna mjesta, niknuo je wellness centar s dvije saune…. Tu je i vinski bar što ulazi u program dodatnih sadržaja koji su prijeko potrebni. Dobiveno je spremište za bicikle, prekrasan zimski vrt, moderno uređene tribine, svlačionice, sportski tereni, sve idealno za aktivni odmor.

Hotel Kurija Janković je heritage hotel – hotel baština s četiri zvjezdice, jedini takav hotel u Slavoniji, koji se nalazi u Kapela Dvor na pola puta između Virovitice i mađarske granice. Hotel raspolaže s 18 soba, konferencijskom dvoranom kapaciteta 40 osoba. Tu je i soba za sastanke kapaciteta 12 osoba, suvenirnica, restoranom u kojem se poslužuje tradicionalni slavonsko-podravski doručak i caffe bar u kojem se nalaze proizvodi lokalnih proizvođača. Gostima su na raspolaganju brdski i električni bicikli kojima se mogu uputiti u istraživanje ovog spoja Podravine i Slavonije, kao i obližnje rijeke Drave. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni