Povodom obilježavanja Dana općine Zdenci, 25. rujna, saborski zastupnik Josip Đakić, župan Tomislav Tolušić, načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić i ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Igor Fazekaš, svečano su položili temeljni kamen za izgradnju nove ambulante u Zdencima.
Riječ je o nastavku ulaganja Virovitičko-podravske županije u zdravstvo, a ovaj projekt će zasigurno pridonijeti kvaliteti života stanovnika općine Zdenci. Županija na ovaj način miče fokus s urbanih sredina te rješava probleme u manjim općinama.

Radovi na izgradnji nove ambulante odvijaju se u skladu s planiranim, a u srijedu, 4. studenog, radove su obišli zamjenica virovitičko-podravskog župana Sanja Bošnjak, načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić te ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Igor Fazekaš.

Zdenci će novu ambulantu dobiti do 1. kolovoza sljedeće godine i to će biti prva u nizu novih ambulanti na području Virovitičko-podravske županije nakon Domovinskog rata.

Vrijednost radova, zajedno s opremom, iznosi 1,8 milijuna kuna, a sufinanciraju ih Virovitičko-podravska županija, Općina Zdenci i Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije.

Izvođač radova je tvrtka IDM gradnja iz Našica.