Radovi na izgradnji nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije započeli su u siječnju ove godine, kada je virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić postavio temeljni kamen. Ukupna vrijednost investicije je oko 10 milijuna kuna, a završetak radova očekuje se u ožujku 2013. godine. U tijeku su završni vanjski radovi, dovršenje pročelja i okoliša, priprema za polaganje podova i postavljanje keramičkih pločica.

Površina nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo je 1900m² bruto, koje se prostire na dvije etaže.

Prema riječima ravnatelja Miroslava Venusa u prizemlju će biti smješteni laboratorij za zdravstvenu ekologiju i laboratorij za mikrobiologiju, dok je prvi kat rezerviran za djelatnost za epidemiologiju i DDD (dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija), djelatnosti školske medicine, javnog zdravstva, zdravstvenu zaštitu mentalnog zdravlja i izvanbolničko liječenje ovisnosti.

Gradnja nove zgrade Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije, nastavak je kontinuiranog ulaganja u zdravstvo na području naše županije. Tako je u posljednje tri godine dograđen prostor Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, uređen je laboratorij za hranu Zavoda za javno zdravstvo sv. Rok VPŽ, osnovan Zavod za hitnu medicinu VPŽ, a otvorena je i nova zgrada Opće bolnice Virovitica, najveća investicija u zdravstvu u posljednjih nekoliko desetljeća, čija je vrijednost veća od 80 milijuna kuna…