Radovi na kuriji Janković u Kapela Dvoru, koja se obnavlja u sklopu EU projekta “Drava4Enjoy”, u završnoj su fazi

Objavljeno:

U sklopu prekograničnog projekta “Expirience and enjoy the Drava valley by bicycle” čiji je nositelj Virovitičko-podravska županija u tijeku su završni radovi na obnovi kurije Janković u Kapela Dvoru. Podsjetimo, projekt akronima „Drava4Enjoy“ najveći je projekt u Trećem pozivu za prijavu projekata za financiranje bespovratnim EU sredstvima iz IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska te je ujedno i najveći projekt turističke infrastrukture cijelog Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007-2013. Vrijednost projekta iznosi 2.115.972,33 EUR, dok ukupni iznos EU sufinanciranja iznosi 1.798.575,23 EUR. Partneri na projektu su Grad Szentlörinc i Razvojna agencija Vidra.

[youtube id=”fTiRimz81Oc”]

Radovi na kuriji odvijaju se prema planu. Grubi građevinski radovi privedeni su kraju te sada slijede završni radovi na izradi fasade. Također, u tijeku su obrtnički radovi na obradi vanjskih otvora građevine kao i instalaterski radovi.
Dvorac (kurija) se obnavlja u svrhu Turističko-edukacijskog centra, a u sklopu dvorca bit će turistička info-točka, Wi-Fi, suvenirnica i edukacijske dvorane. Turističko-edukacijski centar u Kapela Dvoru bit će središnja točka biciklističkih staza koje će se kroz projekt označiti, a obuhvaćaju područje Pitomača-Terezino Polje, Kapela Dvor-Virovitica i Lukač-Budakovac.

– Kurija u Kapeli Dvoru bit će centar ciklo-turizma za ovaj dio Hrvatske, a već sljedeći mjesec će biti potpuno obnovljena i otvorena za javnost. U ovoj fazi projekta već imamo upite brojnih biciklista za smještajne kapacitete koje će nuditi. Smatram da je ciklo-turizam odličan način da kroz biciklističke rute turisti upoznaju sve prirodne ljepote koje Virovitičko-podravska županija nudi – naglasio je župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić.

Glavne aktivnosti u projektu su:
- rekonstrukcija dvorca (kurije) obitelji Janković u selu Kapela Dvor, 7 km sjeverno od Virovitice;
- rekonstrukcija i označavanje biciklističke rute Pitomača-Terezino Polje, Kapela Dvor-Virovitica, Lukač-Budakovac u ukupnoj duljini od 69,84 km;
- organizacija edukacije i trening programa za turističke vodiče-bicikliste;
- studijski posjet mađarskim biciklističkim stazama za hrvatske medije;
- organizacija biciklističkog maratona Kapela Dvor – Szentlőrinc;
- izrada trojezičnih (HR-ENG-HU) turističkih karata i vodiča, dostupnima za GPS uređaje i smart mobitele

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni