Radovi na izgradnji Područne škole u Novoj Jošavi, pri Osnovnoj školi I. B. Mažuranić iz Orahovice napreduju prema planu. Nakon što su dovršeni temelji kreće izgradnja nosivih zidova. Radovi na izgradnji započeli su početkom listopada na prigodnoj svečanosti gdje su temeljni kamen postavili saborski zastupnik Josip Đakić, župan Tomislav Tolušić i gradonačelnik Orahovice Josip Nemec. Područnu školu Nova Jošava pohađa 28 učenika koji će prema planu završetka izgradnje, već 15. travnja useliti u prostorije nove školske zgrade.

Stara područna škola u Novoj Jošavi je, unatoč brizi odgojno-obrazovnih djelatnika da se prostor prilagodi, još uvijek neuvjetna za odvijanje nastave sukladno provođenju nastavnog plana i kurikularnim promjenama sadašnjeg vremena te su iz tog razloga Virovitičko-podravska županija i Grad Orahovica odlučili financirati izgradnju nove škole. Vrijednost investicije je 1,22 milijuna kuna.

Virovitičko-podravska županija prije mjesec dana započela je izgradnju dviju novih područnih osnovnih škola, a to je, uz Novu Jošavu, Područna škola Sedlarica. Početkom rujna započela je izgradnja još tri područne škole i to u Lukaču, Starogradačkom Marofu i Rogovcu. Prema riječima župana Tolušića, kroz nekih desetak dana očekuje se početak radova na područnoj školi u Ćeralijama koja je izgorjela u požaru prošle godine na Božić, a uskoro i početak radova na izgradnji nove osnovne škole u Orahovici.