U sklopu obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije, već tradicionalno održava se manifestacija pod nazivom Dan udruga Virovitičko-podravske županije. Ove godine Dan udruga održati će se 1. rujna na Trgu kralja Tomislava u Virovitici. Svečano otvorenje ovog događaja biti će na pozornici ispod sata u 11,00 sati, nakon otvorenja Agroexpa 2012., čije je otvaranje zakazano za 10,00 sati. Nakon svečanog otvorenja Dana udruga Virovitičko-podravske županije, na pozornici će u sklopu kulturno umjetničkog programa nastupiti razne udruge i kulturno umjetnička društva:

  • 11:15 – KUD Zdenci – Dječje igre
  • 11:30 – SKD Prosvjeta – Pjesme i plesove Slavonije
  • 11:45 – Češka beseda – Puhački orkestar i solo pjevanje
  • 12:00 – Udruga “Čuvarice kulturne baštine” – prikaz starih nošnji i recitacija
  • 12:15 – Demokratska zajednica Mađara Hrvatske – Udruga Novi Gradac – Mađarska narodna pjesma “Erdo, erdo, erdo” uz pratnju citre; koreografija “CsoriKanasz”
  • 12:30 – Matica Slovačka Zokov Gaj – Splet slovačkih pjesama
  • 12:45 – KUD Virovitica – Plesovi i pjesme Slavonije

Ukupno se za nastup na ovogodišnjem Danu udruga prijavilo 44 udruge s područja Virovitičko-podravske županije, Vukovara, Pakraca, Koprivnice, Zagreba, Belog Manastira, Osijeka… Kao i prijašnjih godina, ovo će biti prigoda da udruge, u sklopu obilježavanja Dana Virovitičko-podravske županije, predstave svoj rad, upoznaju posjetitelje o svojim aktivnostima. Organizator Dana udruga je Virovitičko-podravska županija u suradnji s Udrugom S.O.S. telefon-poziv u pomoć iz Virovitice.

Manifestacija Dan udruga Virovitičko-podravske županije održati će se u isto vrijeme kad i 2. Sajam agro proizvoda i opreme, Agroexpo 2012., čija je lokacija ove godine početak ulice Ferde Rusana u Virovitici.