spot_img

Razvojna agencija VIDRA opremila LAG-ove s područja Virovitičko-podravske županije tehničkom opremom u sklopu projekta Bottom-up

Objavljeno:

U petak, 15. svibnja, u prostorijama Razvojne agencije VIDRA, održan je sastanak projektnog tima na projektu Bottom-up, pri čemu su 3 LAG-a – Papuk iz Orahovice, Marinianis iz Slatine te Karašica iz Valpova, koji su ujedno i partneri na projektu, preuzeli tehničku opremu potrebnu za rad. Riječ je o projektorima, stolnim i prijenosnim računalima, kopirnim uređajima te TV prijemnicima.

Na sastanku su partneri razgovarali o dosad provednim aktivnostima te o detaljima i vremenskom okviru za provedbu nadolazećih aktivnosti.

Projekt Bottom-up prijavila je Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA, zajedno s partnerima – navedenim LAG-ovima i Regionalnom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje, a na njemu je zaposleno ukupno pet osoba u trajanju od godinnu dana.

Vrijednost projekta je 153.999,39 eura, sufinanciran je sredstvima iz poziva Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza II iz Europskog socijalnog fonda, a provedba će trajati 12 mjeseci.

Cilj projekta je poticanje zapošljavanja u Virovitičko-podravskoj i Osječko-baranjskoj županiji kroz edukaciju mladih visokoobrazovanih osoba za specifična znanja i vještine potrebne na tržištu rada i kroz osnaživanje LAG-ova za bolje povlačenje sredstava iz EU kojima će se doprinijeti razvoju regije i povećati zapošljivost stanovnika. Na taj način Virovitičko-podravska županija će putem županijske Razvojne agencije VIDRA pomoći grupi od 25 visokoobrazovanih mladih nezaposlenih osoba da poboljšaju svoje profesionalne vještine i razviju nove, a 3 LAG-a imat će dostupan stručni kadar i tehničku opremu kako bi uspješno konkurirali ne samo za poslove Lokalnih akcijskih grupa, već i u javnom i privatnom sektoru koji se bavi dugoročnim strateškim planiranjem i ima za cilj unapređenje poslovanja.

U sklopu projekta partnerske razvojne agencije provodit će i PMC radionice, kao i 2 informativne radionice o mogućnostima financiranja iz EU fondova zainteresiranom stanovništvu iz ruralnih područja.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni