Razvojnoj agenciji VTA odobreno 33 milijuna kuna za pakete humanitarne pomoći diljem RH

Objavljeno:

spot_img

Razvojna agencija VTA

Razvojna agencija VTA pripremila je u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem četiri projekta u sklopu otvorenog poziva “Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći”. Nositelji projekata su Hrvatski Crveni Križ i Gradska društva Crvenog križa Osijek, Split i Županja.

Svi projekti su odobreni za financiranje u stopostotnom iznosu, a ukupna vrijednost prijavljenih projekata iznosi 33.273.373,83 kn.
Kroz provedbu projekata prijavitelji će zajedno s partnerima podijeliti 249.297 paketa hrane i 88.728 paketa higijenskih potrepština, a nabavit će se i vozila, hladnjaci te informatička oprema. Paketi su namijenjeni osobama u riziku od siromaštva, a kroz podjelu će se pokriti cjelokupno područje Republike Hrvatske. U projektima sudjeluje ukupno 66 partnerskih organizacija društava Crvenog križa.

Provedba projekata započinje 1. listopada 2016. godine i trajat će do 30. rujna 2017. godine. Paketi hrane i higijenskih potrepština su pripremljeni za 3 dobne skupine i to do 4 godine, od 5 do 14 godina i 15 godina i starije. Paketi će se dijeliti u prostorijama partnerskih organizacija i dostavljati u domove potrebitih osoba.

Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Pogledajte kako izgleda preuređeni restoran Flora

Novouređeni restoran Flora od ponedjeljka otvara svoja vrata: Uživajte...

U Pejačevićevoj uskoro 46 novih parkirnih mjesta

Uskoro će biti riješen problem parkiranja i zaustavljanja pored...

Pojačan nadzor prometa za Vincekovo

Pred nama je vikend kojega će brojni vinogradari proslaviti...