Rekonstruirana i asfaltom presvučena Županijska cesta D-2

Objavljeno:

spot_img

SDP

Ovih dana asfaltom rekonstruirana je i asfaltom presvučena Županijska cesta 4251 na pravcu D-2 do virovitičke obilaznice D-5, u dužini oko 2000 metara. I ovaj zahvat učinjen je sredstvima Hrvatskih cesta koja su, u ukupnom iznosu oko 27 milijuna kuna, izdvojena za županijske lokalne prometnice.

Kako su tekli radovi i u kojoj mjeri je ovaj posao izvršen osobno su provjerili i Nada Čavlović Smiljanec, ravnateljica porezne uprave, Damir Barić, kandidat SDP-a za gradonačelnika Virovitice te Vlado Hanžek, član uprave HŽ Cargo. Vrijednost radova na ovoj dionici je oko 3 milijuna kuna.

„Zadovoljstvo je vidjeti da se novci, koji su namjenski, na takav način i troše. Nerijetko su sredstva sa državne razine završavala u sasvim druge svrhe od onih za koje su namijenjene. Razlog tome je i nedostatak prometne strategije u gradu i županiji te navika da se prometnice rješavaju prema političkom prioritetu a ne prema stvarnim potrebama“, rekla je Nada Čavlović Smiljanec.

„Sredstava za ovakve i slične prometnice bi vjerojatno bilo i više da postoji prometna strategija koja bi bila pokazatelj, smjernica kontinuirane izgradnje i zanavljanja postojeće prometne infrastrukture. Tako se do današnjih dana na području grada Virovitice (VPŽ) interveniralo u prometnom sustavu uglavnom stihijski, pojedinačno i nesustavno. Ako uzmemo za primjer Primorsko-goransku županiju, u vrijeme ministra Kalmete izradili su Prometnu studiju uz 8 milijuna kuna od čega je samo 10% sufinancirala županija a ostalo ministarstvo prometa“, pojasnio je Vlado Hanžek.

„I ovaj zahvat, kao i drugi koji su financirani iz sredstava Hrvatskih cesta a koja su namaknuta zalaganjem SDP-ovih dužnosnika iz naše Virovitice i županije, dokaz je da se svaki projekt može u kratkom vremenu realizirati ako postoji komunikacija i iskrena želja za ostvarenjem dogovorenog. Osobno, zadovoljan sam i činjenicom, a što sam i kod obilaska dionice u Rezovcu napomenuo, da sredstva razmjerno stižu u sve sredine bez obzira tko je vladajući na lokalu jer građani takve razlike ne smiju osjetiti“, istaknuo je gradonačelnički kandidat Damir Barić i dodao „ Naravno da ću se zauzeti, zajedno sa budućim županom Žagarom, da se odmah nakon izbora prione izradi Prometne studije za Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju jer je to jedini ispravni put za sigurnu realizaciju izgradnje i rekonstrukcije prometne infrastrukture u službi građana i gospodarskih subjekata. Nesposobnost čelnog čovjeka grada ili županije ne može biti isprika za stagnaciju kakva je do sada u gradu i županiji. Tiskanje knjižica sa željama je jedno a stvarnost nešto sasvim drugo“.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...