Reportaža Nove TV: Teleportiranje umjesto vlaka

Objavljeno:

spot_img

Nedavno je ukinuta linija od Virovitice do Osijeka. Dovoljno da na ovaj problem tamošnje vlasti upozore ironičnim priopćenjem.

Župan je obavijestio građane da će hrvatska Vlada, u suradnji s američkom NASOM, u Virovitici izgraditi svemirski centar za teleportiranje.

Svemirske letjelice, specijalizirana vozila, pa čak i teleportacijski uređaji. Za senzaciju u Virovitici pobrinula se hrvatska Vlada, koja u suradnji s NASA-om gradi svemirsku stanicu, ironičan je župan.

‘Ima dosta upita za Mars, Pluton i Neptun. Kažu da žele što dalje iz ove države kad je ovakva priča gore’, rekao je Tomislav Tolušić, župan virovitičko-podravski. Više od 100 milijardi dolara vrijedno ulaganje ipak će ostati samo satirična epizoda službene stranice virovitičko-podravske županije.

Za nerazvijenost i loše gospodarsko stanje krive Vladu. ‘Vlada očito ima jedino takav plan, uspostaviti nekakav uređaj za teleportaciju, jer kad nam ukine cestu, prugu i sve ostalo, očito ćemo se samo malo lupnuti po srcu i preletjeti do Osijeka ili Zagreba’, kaže Tolušić.

Ismijavanje poteza vladajućih, posljedica je neizgradnje brze ceste od Zagreba do Virovitice, ukidanja željezničke linije od Virovitice do Banove Jaruge, te najave istoga za trasu od Virovitice do Osijeka.

Građanskom nezadovoljstvu pridonijela je i nedavna najava uprave HŽ-a. ‘Prijeti nam i zatvaranje i preostalih dijelova pruge. To je privremena mjera koja nažalost često preraste u trajnu’, rekao je Darko Peričić, predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture. Kad su već izgubili vezu s ostatkom zemlje, Virovitičani barem nisu izgubili smisao za humor. (NovaTV)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...