spot_img

Rodio se “Grofinjero”: Grofinjero, Dvorska bajka, Zlatni jelen i Posebni pijetao, novi su suveniri koji pričaju storiju o Suhopolju, obitelji Janković i Suhopoljskom dvorcu…

Objavljeno:

  • Kada sam vidjela grofovu fotografiju, vidjela sam njegove brkove i čarape. I to je bilo to – ispričala je u dahu Anja Duršot, koja je uz Jasminu Jurković Petras i Igora Barčanca, stvorila „Grofinjera“, s kojeg najviše „strše brkovi i čarape“, koje se „probijaju ispod kraćih hlača“.

To su novi suvenir koji pričaju storiju o Suhopolju, obitelji Janković i Suhopoljskom dvorcu… Tim povodom su u srijedu navečer, u Dvorcu Janković u Suhopolju, predstavljen je “Grofonjero“. Grofonjero su – grof (Grofinjero), grofica (Dvorska bajka), a tu su Posebni pijetao i Zlatni jelen. Nastali su u kreativnoj radionici terceta Duršot – Jurković Petras – Barčanac, a mogu se nabaviti u Dvorcu Janković u Suhopolju.

  • Nastali su spontano. Ova naša mala zajednica, tu u Dvorcu Janković u Suhopolju, nudi najbolje što imamo s našeg područja. Tu su prvoklasne slastice, vina, likeri, domaća piva, čajevi, ginevi, sve što raste u Virovitičko-podravskoj županiji, a sada je došao i Grofinjero. Grofinjero priča priču o Suhopolju, obitelji Janković, Suhopoljskom dvorcu. Jelen je ovdje jer je u Suhopolju nekad bilo omiljeno svratište kod Zlatnog jelena, a jedna ilustracija predstavlja domaćeg pijetla. Sve te ilustracije implementirali smo na majice i platnene vrećice, tzv. cekere, pa ih možete nositi na sebi ili sa sobom. I ovime želimo obogatiti našu ponudu, posebno jer bilježimo velik broj i posjeta i noćenja i rezervacija, pa nas veseli buduće razdoblje, kada ćemo „pandemijske vijesti“ ostaviti iza sebe – kazala nam je direktorica Dvorca Janović u Suhopolju Sanja Sudar.

U srijedu navečer, na predstavljaju Grofinjera, bio je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, predsjednica Gradskog vijeća Virovitice Ivančica Fett Škvarić, pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu, komunalne djelatnosti i prostorno uređenje Općine Suhopolje Goran Doležal, suhopoljski župnik Ljubo Krmar…

  • Uvijek sam gajila ljubav prema slikanju, a ideja za suvenir je nastala uz jasminu Jurković Petras i Igora Barčanca. Sve je bilo spontano i sve je bilo brzo. Od ideje do realizacije prošla su tri tjedna i sve nam je odlično leglo – kazala je Anja Duršot na predstavljanju Grofinjera. Tisak na promotivne proizvode potpisuje tvrtka Jedan dva / Printmedia iz Virovitice. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)
Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni