Danas je u prostorijama Gradske uprave u Palači Pejačević održana konferencija za medije na kojoj su gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin, pročelnica Ureda gradonačelnika Đurđica Aragović, voditelj turističkog ureda Turističke zajednice Grada Virovitice Matija Mustač i ravnatelj Kazališta Virovitica Miran Hajoš predstavili program manifestacije ”Rokovo 2014“.

Na ovogodišnjoj manifestaciji koja će trajati od 5. – 16. kolovoza održat će se više od 80 različitih događanja od kojih je gradonačelnik Ivica Kirin posebno izdvojio koncerte Mladena Grdovića, Mejaša, Opće opasnosti, Svadbasa i Vatre kao i Virovitički ulični festival, Ljetno kino te već tradicionalne moto susrete. Sve u svemu vidjet ćemo 13 koncerata, 3 predstave, 8 kino predstava…, kao i 12 izložbi od čega posebno treba izdvojiti Likovnu baštinu obitelji Pejačević kao zajedničku izložbu Muzeja likovnih umjetnosti iz Osijeka i Gradskog muzeja Virovitica te izložbu povodom 780 godina od Kolomanove povelje Virovitici u organizaciji Državnog arhiva.

Troškovi manifestacije će prema procjenama iznositi oko 330.000,00 kn, što je za 50.000 kn manje nego prošle godine, a Grad Virovitica pokriti će troškove u iznosu od 50.000,00 kn, Turistička zajednica 150.000 kn, dok će ostatak sufinancirati sponzori i donatori. Od zakupa javnih površina očekuje se prihod od minimalno 80.000 kn

Što se promocije tiče od ove godine građani će moći koristiti internetsku stranicu www.rokovo.com preko koje će se moći upoznati sa svim aktivnostima vezanim uz ovu manifestaciju.

Na kraju tiskovne konferencije gradonačelnik Ivica Kirin iskoristio je još jednom prigodu da se posebno zahvali svima koji sudjeluju u ovogodišnjem programu koji će se održavati na čak 5 pozornica kao i da pozove sve ljude naglasivši sa su i ove godine sve manifestacije besplatne. (www.virovitica.hr)