spot_img

Ružičastim nokturnom u plemićkom ruhu u Dvorcu Janković, u subotu, 3. rujna počinje – Slavonija i Podravina, wine not!?

Objavljeno:

Ružičastim nokturnom u plemićkom ruhu u suhopoljskom Dvorcu Janković, u subotu, 3. rujna, otvara se ekskluzivni vinski festival Slavonija i Podravina, wine not!? Njegovo premijerno izdanje prošle godine visoko je podiglo letvicu, pa vinoljupci i ovog rujna očekuju vrhunski spoj vina, gastronomije, dobre glazbe i umjetnosti na najljepšim lokacijama Plemićke rute Virovitičko-podravske županije.

Poznata enologinja Ivana Nemet već je tradicionalno ambasadorica festivala, ali i glavna „izbornica“ vina, dok gurmansku priču potpisuju poznata imena poput nagrađivane slastičarke Sandre Jadek, gastro blogerice maXYame i uigranog tima poznatog Zlatnog klasa. Posjetitelji će imati prigode uživati u vinima vinarija Vineda, Apolitico, Dvojak, Patkoš, Matković, PP Orahovica, OPG-ova Jović i Kostelac te vinima Udruge vinara Sveti Vinko.

Na programu je čak šest vinskih eventa. Nakon degustacije ružičastih vina u suhopoljskom dvorcu, u Park šumi Jankovac 11. rujna uživat će se u vinskom pikniku, Wine&Art u virovitičkom Dvorcu Pejačević na rasporedu je 17. rujna, u Noskovcima će se 22. rujna ispreplesti dvije priče – ona o graševini i Dravska priča, na padinama Krndije i Papuka u Orahovici 24. rujna „šeće“ se i ispija vinski maraton, a manifestacija završava 1. listopada Vinom i poezijom u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici.

  • „Ovogodišnjim vinskim festivalom spojili smo dva snažna turistička aduta – Plemićku rutu i vrhunska vina Slavonije i Podravine. Na području naše županije duga je vinarska i vinogradarska tradicija. U Slatini je daleke 1864. proizveden jedan od prvih pjenušaca u Hrvatskoj, a poznati smo i po nagrađivanom zelenom silvancu iz Orahovice, dok je na padinama Bilogore, Krndije i Papuka sve više obiteljskih butik vinarija s izvrsnim vinima. Dio njih imat ćemo prigode degustirati i ovog puta“, ističe Martina Jakelić, direktorica TZ Virovitičko-podravske županije, koja je uz lokalne turističke zajednice organizator svih šest događanja.

Za sve koji žele biti dio ove lijepe priče važno je istaknuti da je broj mjesta ograničen, cijena kotizacije po eventu iznosi 100 kuna po osobi, osim za Vinski piknik u Park-šumi Jankovac. Za njega će se trebati izdvojiti 150 kuna, kotizacija vrijedi za dvije osobe i uključuje najam piknik košarice s buteljom vina po izboru. Kotizacija se plaća putem obrasca koji se možete pronaći na web stranici www.tzvpz.hr, poručuju organizatori. Više možete vidjeti OVDJE  (www.tzvpz.hr, lollipop-pr.hr, Fotografija: Matija Turkalj)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Novinarka Marija Lovrenc dobitnica nagrade “Lajk za odgovorno izvještavanje”

Novinarka i urednica Informativnog centra Virovitica Marija Lovrenc dobitnica...

Virovitička županija razvijena je kao Libanon

Hrvatska je neujednačeno razvijena i jako centralizirana država. Zagreb...

Budite pri oprezu ako se krećete u blizini virovitičke gimnazije

Ako se krećete u blizini Gimnazije Petra Preradovića u...

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica: Nastavljamo...