Jučer 14. siječnja, Policijsku postaju Virovitica, obavijestio je savjesni građanin sa područja Općine Lukač, te izrazio želju za predajom nelegalnog streljiva i minsko eksplozivnih sredstava. Na adresu dojave, izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je od muške osobe, preuzeo jednu ručnu bombu M-75 i 60 komada streljiva.

Također istoga dana Policijsku postaju Virovitica, putem telefona, obavijestio je građanin sa područja Virovitice, da je u voćnjaku pronašao jednu ručnu improviziranu bombu.

Navedena nelegalna sredstva, preuzeo je djelatnik za protueksplozijsku zaštitu, te pohraniti u skladište ubojne opreme Policijske uprave.

Apel prema građanima – vratite nelegalno oružje:

Pozivaju se gađani, koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljiva, da ga ne odbacuju, već da pozovu najbližu policijsku postaju, gdje će na njihovu kućnu adresu ili mjesto na kojemu se oružje nalazi, doći policijski službenik osposobljen za pirotehnička sredstva, koji će oružje i preuzeti.

Građani koji dragovoljno predaju nelegalno oružje, streljivo i druga minsko eksplozivna sredstva, neće snositi nikakve prekršajne i kaznene sankcije.