U potpisu pod fotografiju navodi se da je snimljena u Virovitici tijekom održavanja Viroexpo sajma 2007. Suvišno je i reći da je Sanader u to vrijeme, bio i predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade…

Što je pisalo na 1000 vjetrovki koje je Fimi media naručila od poduzeća Emma 95, prometnulo se u središnje pitanje današnjeg suđenja u aferi Fimi media. Jer dok je Marin Frčko, vlasnik te tvrtke svjedočeći na zagrebačkom Županijskom sudu, iskazivao da je njegovo poduzeće dobilo narudžbu od Fimi medie, da im isporuči 1000 plavih vjetrovki s logom HDZ-a na prednjoj strani i natpisom “Željo majstore” na stražnjoj strani, Ivo Sanader i Ratko Maček tvrdili su da to naprosto – nije istina.

– Dok sam ja bio predsjednik HDZ-a, HDZ nikada nije naručio jakne na kojima je bio logo HDZ i natpis “Željo majstore”. Da smo htjeli kakav natpis, stavili bi “Dinamo, majstori” – ustvrdio je Sanader, prigovarajući istinitosti iskaza svjedoka u tom djelu.

Maček je pak pojašnjavao što je bilo logo HDZ-a u izbornim kampanjama od 2003. do 2009. koje je on vodio, također ustvrdivši da svjedok u tom djelu nije govorio istinu. No na Sanaderovu i Mačekovu žalost, tijekom dana pokazalo se da je svjedok govorio istinu jer na portalu Virovitica.info postoji fotografija koja govori više od 1000 riječi. Na njoj naime Sanader u društvu Ivice Kirina, bivšeg ministra policije, također optuženog u zasebnom postupku proizašlom iz afere Fimi media (no optužnica još nije pravomoćna, op.a.) pozira s plavom vjetrovkom na kojoj je vidljiv logo HDZ-a i natpis “Željo majstore”. U potpisu pod fotografiju navodi se da je snimljena u Virovitici tijekom održavanja Viroexpo sajma 2007. Suvišno je i reći da je Sanader u to vrijeme, bio i predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade…

Osim Frčka još su svjedočili Branko Radošević iz Plinacroa i Anto Violić iz ACY-a. Obojica su iskazivala kako su njihove firme poslovale s Fimi medijom, a Violić je kazao kako su ACY-u isporučena dva računa od Fimi medie. Iako su obadava plaćena, Fimi media je napravila posao samo po jednom računu, zbog čega ACY, kako je kazao Violić, povrat novca potražuje preko suda.

Ivana Jakelić
Večernji list