Sandrino Požežanac dobitnik je Zlatne arene za vizualne efekte u filmu “Osmi povjerenik”

Objavljeno:

Sandrino Požežanac
Sandrino Požežanac

Na jučerašnjoj medijskoj konferenciji objavljeni su laureati 65. Pulskog filmskog festivala. Među dobitnicima nagrade “Zlatna arena” je i jedan Virovitičanin, Sandrino Požežanac. Prema odluci stručnog žirija, Sandrino je dobitnik Zlatne arene za vizualne efekte u filmu “Osmi povjerenik”.

Osmi Povjerenik, redatelja Ivana Salaja, Arenom je ovjenčan za vizualne efekte (Tomislav Vujnović, Antonio Patljak, Siniša Matajić i Sandrino Požežanac), kostimografiju (Morana Starčević), scenografiju (Ivana Škrabalo), glazbu (Allen i Nenad Sinakuz) te sporednu mušku ulogu gdje je slavio Kerempuhov Borko Perić. Nagradu Zlatna arena za vizualne efekte film je dobio „Za efektno, ali nenametljivo poigravanje s gledateljskim doživljajem stvarnosti u filmu.“

O filmu

Arogantni, ambiciozni političar Siniša Mesjak pred izbore se nađe u središtu namještenog skandala. Vlada ga želi skloniti od očiju javnosti, radi čega ga šalje na Trećić, najudaljeniji naseljeni hrvatski otok, kako bi organizirao lokalne izbore – što je zadatak koji prethodnih sedam povjerenika nije uspjelo izvršiti. Stanovnici Trećića zašli su u treću životnu dob, pričaju nerazumljivim dijalektom i komunikacijski su odsječeni od ostatka države, a jedina osoba koja mu pomaže jest Tonino, infantilni mladić koji boluje od čudne padavice. Dok pokušava izvršiti zadatak, povjerenik otkriva nestvarni svijet Trećića, ali i samoga sebe.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni