Sanja Bošnjak (snimio: I. Šemper)Upravno vijeće VIDRA-e agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, pod predsjedanjem župana Tomislava Tolušića, nakon provedenog javnog natječaja, povjerilo je još jedan mandat u vođenju agencije dosadašnjoj ravnateljici Sanji Bošnjak.

Župan Tolušić je naglasio da je jako zadovoljan dosadašnjim rezultatima koje je agencija postigla, naglasivši da je u 2011. godini izabrana za najbolju razvojnu agenciju u RH radi iznimnih rezultata ostvarenih na prekograničnom natječaju IPA Mađarska-Hrvatska.

Ravnateljica Sanja Bošnjak, zahvalivši se članovima Upravnog vijeća na ukazanom povjerenju, iznijela je plan rada za četverogodišnje razdoblje a koji se prvenstveno odnosi na korištenje EU fondova za poticanje poduzetništva u županiji kako bi se smanjila nezaposlenost, umrežavanje postojećih poduzetnika u klastere, te stvaranje kadrova i projekata za korištenje obnovljivih izvora energije, kako bi u dogledno vrijeme bili spremni za samostalnu energetsku agenciju.

Sadašnji ustroj agencije udovoljava standardima EU te su i odjeli složeni prema budućim Strukturnim fondovima. Naglasila je da već za 2013. godinu u agenciji imaju odobrenih 16 projekata za provedbu, te više njih u fazi odobravanja budgeta ili na rezervnoj listi.