spot_img

Šarenim čarapama obilježimo Međunarodni dan Down sindroma

Objavljeno:

Udruga za Down sindrom Virovitičko-podravske županije je osnovana s ciljem senzibilizacije društvene zajednice prema osobama sa Down sindromom, unapređivanja zdravstvene i psiho-socijalne skrbi, obrazovanja, zapošljavanja i uključivanja osoba sa Down sindromom u društvenu zajednicu. Udruga posebno brine o djeci i mladima sa Down sindromom.

Down sindrome

Kao jedan od svojih zadataka imamo i osvještavanje javnosti o svim poteškoćama i preprekama s kojima se susreću osobe s Down sindromom kako bi mogle ostvariti svoje potencijale – mogućnost redovnog polaska u predškolske i školske ustanove, teškoće kod zapošljavanja, ostvarivanje prava na samostalan život…

Svake godine koristimo Međunarodni dan Down sindroma, 21. ožujak, kako bi nešto glasnije progovorili o našim poteškoćama. Kako jedan od prepoznatljivih simbola osoba s Down sindromom već nekoliko godina se pojavljuju šarene čarape čime se želi ukazati na potrebu prihvaćanja različitosti među ljudima.

I ove godine pripreme obilježavanja Međunarodnog dana Down sindroma započinju šarenim čarapama. Pozivamo i vas kao i vaše bližnje, ustanovu u kojoj radite, poznanike, prijatelje… da u petak, 20. ožujka, uoči samog Međunarodnog dana Down sindroma, obučete šarene čarape, te na taj način označite naš dan. Fotografije vaših čarapica s veseljem ćemo objaviti na našoj web stranici i na našoj Facebook stranici.

Sama proslava Međunarodnog dana Down sindroma održat će se u subotu, 21. ožujka 2015. od 10-12 sati na Trgu kralja Tomislava (kod sata) uz vesel i bogat program. Dođite i vi, te nas na taj način podržite!

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Novinarka Marija Lovrenc dobitnica nagrade “Lajk za odgovorno izvještavanje”

Novinarka i urednica Informativnog centra Virovitica Marija Lovrenc dobitnica...

Virovitička županija razvijena je kao Libanon

Hrvatska je neujednačeno razvijena i jako centralizirana država. Zagreb...

Budite pri oprezu ako se krećete u blizini virovitičke gimnazije

Ako se krećete u blizini Gimnazije Petra Preradovića u...

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica

Matija Gosler ponovno izabran za predsjednika KUD-a Virovitica: Nastavljamo...