Reli Budapest – Bamako najveći je humanitarni reli na svijetu koji se od 2005. godine vozi od Budimpešte, preko Sahare do zemalja Podsaharske Afrike. 12. izdanje relija u kojem nije važno pobijediti, nego pomoći, održat će se od 12. do 28. siječnja 2018. Afričke zemlje kojima će on prolaziti jesu Maroko, Mauritanija, Senegal i Gambija. Među stotinjak timova, učestvovat će i četveročlana hrvatska posada MyLife4Kids koju čine dva Virovitičana, fotograf i nagrađivani putopisac Saša Pjanić i dr.sc. Aleš Vokurka te dva Varaždinca, iskusna učesnika nekoliko zadnjih relija Budapest-Bamako, tim lider Damir Filipović i Stanislav Modrić.

Svi zajedno ovih dana pokušavaju smisliti kako u Damirov Nissan Patrol strpati što više paketa humanitarne pomoći koje će, u sklopu događaja, prevesti do ljudi po siromašnim i zabačenim predjelima Zapadne Afrike. Sve će se to odvijati u sklopu humanitarno-putopisnog projekta MyLife4Kids u koji su se uključili i virovitički gradonačelnik i Grad Virovitica. To je interdisciplinarni projekt koji spaja humanitarno, poduzetno, edukativno i kreativno, a u čijem su fokusu djeca.

Pomoć koja se prikuplja namijenjena je školskoj i predškolskoj djeci te bebama. Uz donaciju Grada Virovitice u vidu školskog pribora, angažirali su se i učenici 1. i 4. razreda Područne Škole Lozan, na inicijativu njihove nastavnice Martine Lončar. Cijeli put moći će se pratiti na Facebook stranici Saša Pjanić, fotograf i putopisac.

Projekt ne prestaje povratkom MyLife4Kids tima u Hrvatsku, već se nastavlja kroz predstavljanje i promociju dokumentarnog i putopisnog sadržaja. U planu je i izložba umjetničkih fotografija istoimenog naziva, autora Saše Pjanića koji ju je već započeo 2016., a koja će biti realizirana kroz projekt Tvornice vizualne stvarnosti, udruge za promicanje vizualnih i kreativnih medija iz Virovitice.