Sastanak hrvatskih župana u Virovitici na temu izrade Strategije pametne specijalizacije i korištenja fondova Europske unije u novom programskom razdoblju

Objavljeno:

spot_img
snimio: Antonio Jurkin
snimio: Antonio Jurkin

U kolovozu 2013. godine započela je izrada Strategije pametne specijalizacije u sklopu IPA projekta, korisnika Ministarstva gospodarstva – “Razvijanje Strategije pametne specijalizacije”, a predviđeni rok izrade je II. kvartal 2014. godine. Republika Hrvatska kao i sve druge zemlje članice ima obavezu izraditi Strategiju pametne specijalizacije, te je izrada iste preduvjet za korištenje fondova EU namijenjenih za investicije u istraživanje, tehnološki razvoj i inovacije te je, kao takva, preduvjet za povlačenje sredstava iz strukturnih fondova u financijskoj perspektivi 2014. do 2020. godine. Osim toga, želimo istaknuti važnost sudjelovanja u izradi ovog strateškog dokumenta budući da će ova Strategija definirati ključne odrednice za podizanje konkurentnosti ekonomije Republike Hrvatske i dati smjernice koje su tržišne niše i komparativne prednosti u okviru prioritetnih gospodarskih sektora ključne za razvoj gospodarstva naše zemlje u razdoblju do 2020. godine.

Predstavnici Ministarstva gospodarstva kao nositelji izrade Strategije na ovom će sastanku predstaviti dosadašnje rezultate kao i sljedeće korake u izradi Strategije u kojima su žiupanije ključni akteri. Nakon prezentacije, svi su pozvani na konstruktivnu diskusiju. Sastanak na temu izrade Strategije pametne specijalizacije namijenjen je najvišim predstavnicima županija, stoga vas molimo da se odazovete i svojim prisustvom doprinesete ovom važnom koraku u korištenju sredstava iz fonodova Europske Unije u novom programskom razdoblju.

Slijedom navedenoga, sastanak hrvatskih župana na temu izrade Strategije pametne specijalizacije održat će se u četvrtak 6. ožujka 2014. godine u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, Trg Ljudevita Patačića 1 u Virovitici, s početkom u 11 sati.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U srijedu, 25. svibnja virovitički maturanti proslavit će zadnji dan škole

Srijeda, 25. svibnja za maturante je posljednji dan u...

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...