Danas su u sklopu radnog posjeta Virovitičko-podravskoj županiji predstavnici Hrvatskih voda održali sastanak sa županom Tomislavom Tolušićem i zamjenikom Zdravkom Dijakovićem u vezi problematike sustava navodnjavanja na području naše županije.

Sastanku su nazočili pomoćnik ministra poljoprivrede Dražen Kurečić i predstavnici Hrvatskih voda, generalni direktor Ivica Plišić, zamjenik direktora Zijah Mahmutspahić, direktor Vodnogospodarskog odjela za Dunav i donju Dravu Zoran Đuroković, načelnica sektora voda i vodnog dobra Elizabeta Kos i voditelj nacionalnog projekta navodnjavanja Marinko Galiot.

Na sastanku su usaglašeni stavovi i riješeni nesporazumi u vezi projekta navodnjavanja Kapinci-Vaška. Hrvatske vode će u sljedećih nekoliko dana raspisati natječaj za preprojektiranje, čije će troškove snositi županija. Do kraja ove godine očekuje se raspisivanje natječaja za nastavak radova i potpis ugovora s novim izvođačem radova, a Hrvatske vode će u proračunu za 2013. godinu osigurati oko 20 milijuna kuna za nastavak radova. Osim o projektu navodnjavanja Kapinci-Vaška, na sastanku se razgovaralo o projektima navodnjavanja Novi Gradac-Detkovac i Đolta, za koje je projektna dokumentacija u pripremi.

Na kraju radnog sastanka župan Tolušić zahvalio se pomoćniku ministra Draženu Kurečiću na nesebičnoj pomoći u rješavanju problema u projektu navodnjavanja Kapinci-Vaška i izrazio želju za daljnji nastavak suradnje.