Savjet mladih Virovitičko-podravske županije organizira okrugli stol pod nazivom ”Mladi i poduzetništvo”

Objavljeno:

Jedan od najvažnijih problema mladih danas je nezaposlenost. Stopa nezaposlenosti porasla je u gotovo svakoj europskoj zemlji. Međutim, ona ne utječe na svakog europskog građanina jednako. Kada opća nezaposlenost raste za 1%, nezaposlenost mladih raste za 1,8%. Nezaposlenost mladih utječe na cjeloviti razvoj zemlje te je potreban zajednički napor svih struktura društva kako bi se taj problem riješio. Jedan od načina je informiranje mladih o poduzetništvu, njihovo financijsko poticanje i ohrabrivanje jer uključivanjem u poduzetništvo, znanja i vještine mladih dobivaju na vrijednosti.

Savjet mladih Virovitičko-podravske županije

U ponedjeljak, 25. travnja, s početkom u 17 sati u sali za sastanke Virovitičko-podravske županije, Trg Ljudevita Patačića 1, Virovitica, bit će održan okrugli stol pod nazivom ”Mladi i poduzetništvo”.

Savjet mladih Virovitičko-podravske županije savjetodavno je tijelo Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije koje je osnovano s ciljem promicanja i zagovaranja prava, potreba i interesa mladih u Županiji.

Vodeći se načelom „Misli globalno, djeluj lokalno“ Savjet mladih smatra da je za poticanje poduzetništva mladih na području Virovitičko-podravske županije izuzetno bitna suradnja nositelja vlasti, mladih poduzetnika i mladih osoba uopće.
S ciljem razvijanja suradnje mladih i donositelja odluke te razvijanja novih ideja i adekvatnih rješenja, razmjene dobre prakse, ali i iznošenja problema s kojima se mladi susreću, Savjet mladih Virovitičko-podravske županije organizira okrugli stol pod nazivom „Mladi i poduzetništvo“.

Podloga za raspravu bit će istraživanje o potrebama i problemima mladih u Virovitičko-podravskoj županiji koje je Savjet mladih proveo u veljači 2016. godine.

Molimo da svoj dolazak potvrdite na e-mail sanja.sabolic@vpz.hr.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni