Od 15. do 19. rujna u Virovitičko-podravskoj županiji gostovat će, na poziv župana Tomislava Tolušića, stručnjaci iz Savjetodavne službe Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja sa Kosova. Posjet je organiziran u sklopu njihovog projekta „Razvoj ruralnih područja putem promicanja savjetodavnih službi“.

U utorak 16. rujna u 9,30 sati održat će se sastanak s kosovskim savjetodavcima u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije na kojem će  u sudjelovati župan Tomislav Tolušić sa suradnicima.

Potom, oko 11:30 sati, kosovski savjetodavci se sastaju sa stručnjacima iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja u VIDRA-i Agenciji za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Obilazak županije nastavlja se u 15:00 sati kada slijedi posjet pitomačkoj Spider grupi – tvrtki koja se bavi proizvodnjom i preradom kultiviranog ljekovitog bilja, otkupom i preradom samoniklog ljekovitog bilja i razvojem širokog programa proizvodnje čajeva, te koja putem programa podrške i financiranja značajnih projekata značajno doprinosi razvoju kulturnog, zabavnog i sportskog života na području županije.