spot_img

Saznajte tko su dobitnici javnih priznanja koja su uručena povodom Dana grada Virovitice

Objavljeno:

U okviru proslave Dana grada, blagdana sv. Roka u Kazalištu Virovitica održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Virovitice. Mnogobrojne goste u uvodu sjednice pozdravila je predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss, a gradonačelnik Ivica Kirin govorio je o dosadašnjim realiziranim projektima, ali i o onima koji slijede.

Čestitku domaćinima za Dan grada uz gradonačelnicu Knina Josipu Rimac, gradonačelnika Poreča Edija Štifanića te Ivana Anušića, izaslanika predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, uputili su saborski zastupnik Josip Đakić i virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić.

Uz mnogobrojne goste iz virovitičkih prijateljskih gradova, gradonačelnike i načelnike gradova i općina s područje županije nazočio je i počasni građanin Virovitice general Mladen Markač. U okviru sjednice zaslužnim građanima, institucijama i udrugama gradonačelnik Ivica Kirin i predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss uručili su javna gradska priznanja.

foto: Virovitica.hr
foto: Virovitica.hr

Zlatne plakete Grada Virovitice za izniman doprinos u Domovinskom ratu dodijeljena je stožernom brigadiru Renatu Romiću, a za izniman doprinos u razvoju gospodarstva Trgovačkom društvu Viro obuća.

Zahvalnice Grada Virovitice dodijeljene su Mavri Bistroviću za 60 godina članstva u DVD-u Korija, Dragutinu Kozjaku za dugogodišnje djelovanje u sportu, Mariji Bajan Prokl za izniman doprinos u socijalnoj skrbi, Filipu Romiću za iznimne rezultate u auto-karting sport, Kristijanu Toplaku i Matiji Turkalju za film “Virovitica – trijem Slavonije”, Jerku Kovaču za 101 dobrovoljno darivanje krvi i Udruzi umirovljenika Sveti Đurađ za 10 godina postojanja.

U ime svih dobitnika Gradskom vijeću je zahvalio stožerni brigadir Renato Romić, te ujedno iskoristio tu prigodu da Red Nikole Šubića Zrinskog, odlikovanje kojim je predsjednik RH i vrhovni zapovjednik OS RH Ivo Josipović u povodu proslave 20. obljetnice osnivanja brigade dodijelio 81. Gardijskoj bojnoj, daruje gradu Virovitici. Odlikovanje će svoje mjesto imati u Spomen-sobi Domovinskog rata kako bi podsjećalo Virovitičane na ulogu brigade u oslobađanju Republike Hrvatske. (Virovitica.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.
spot_img

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni