SDP hvata jeza zbog virovitičkog skupa Domoljubne koalicije

Objavljeno:

Osvrt SDP na predizborni skup HDZ u Virovitici: Igrokaz za školsku djecu

Pregledavajući tekstove i fotografije skupa HDZ-a u Virovitici održanog u ponedjeljak, nije bilo moguće suzbiti blagu jezu u tijelu, posebice zamišljajući kako bi likovi s govornice mogli ponovo voditi našu državu. Voditi, ali gdje? U prosperitet? Teško. Prisjetimo se svih mandata HDZ-a na čelu države i do čega je to svaki put dovelo.

Ovaj put to nije neki drugi HDZ, već isti onaj koji nas je dovoljno puta unesrećio, a da sada ne bismo progledali. Isti onaj koji je samo promijenio šefa kriminalca za šefa tajnog policajca.

Nakon šefa kriminalca, stigao šef tajnog policajca

Zar će porezne prijave ponovo u zaključane ladice? Optužnice političara kriminalaca u okovane sefove? Kilometri skupih auto-cesta i mostova koji ne vode nikamo ili izlazi s istih s naplatnim kućicama prema selu rođene prababe? Zar će opet HDZ-ova većina u Saboru birati ovakav Vrhovni i Ustavni sud koji dozvoljavaju optuženima za kriminal da se kandidiraju za političke funkcije i štoviše, takve oslobađaju iz zatvora? Zar su takvi potezi izraz ljubavi prema državi koja upravo i grca radi ovoga kriminala u prošlosti? Zar ćemo ponovo otvoriti mogućnost svakom sitnom lopovu i kokošaru s lažnom diplomom da prebrojava i raspoređuje državni kapital rodijacima, ono sitno čime se još raspolaže? I sve to pod svetim znamenjem. Stoji u priopćenju kojeg je poslala Gradska organizacija SDP Virovitica.

HDZ-ovci su svjesni da njihova ekipa ne bude donesla ništa dobrog!

Da je mogla, državna zastava bi se posramila u ponedjeljak. Pa vrhuški HDZ-a služi samo radi zavođenja naših sugrađana kojima je država uistinu na srcu, obmanjujući ih u korist domaćih „obrtnika“, propalih „ugostitelja“, i drugih „uvaženih“ građana, sve odreda velikih poreznih dužnika i zaljubljenika u našu državu.

Domaći barem zakidaju voljenu državu za siću, gdje koji milijun kuna, a nezamislivo kakav prostor otvaraju onima na državnoj razini koji se zaigraju za ozbiljne novce i nesumnjivo će opet, ne daj bože, dovesti na rub cijelu državu.

Uistinu je teško ne zazivati pomoć Božju i svih svetaca da se to ne desi, obzirom da postoji dovoljna kritična masa sugrađana koja bi ih mogla dovesti na vlast. Iako su i oni, nesumnjivo, svjesni da to nije ekipa koja će nam donijeti dobro, da će nas ponovo unesrećiti, ali ne žele SDP na vlasti iz svojih subjektivnih razloga.

Opet su novinari bili „zločesti“ i otkrili da je HDZ plagirao nekog srpskog političara iz Bosne aktualnog prije dvije godine i sve to objavili u novinama. Ako su to napravili s njegovim grafičkim rješenjem za vlastite plakate i prospekte, vjerojatno su prepisali većinu njegovih otrcanih „gospodarskih“ fraza za svoj gospodarski program predstavljen jučer i u Virovitici.

Političke skupove NE održavati u školskim dvoranama

Na parkiralištu ispred i oko sportske dvorane škole I.B. Mažuranić i puno automobila slatinskih tablica. Grada kojim HDZ upravlja niz godina i koji ga je doveo na posljednje mjesto po anketi uspješnosti, od naših 126 gradova. Pa da se čovjek uvijek i iznova ne iznenadi.

Inače, postoji preporuka nadležnog ministarstva kao posljedica zdravog razuma, da se politički skupovi ne trebaju organizirati u školskim dvoranama. Ovaj put ni djeca u svojem prostoru, na žalost, nisu ostala pošteđena mutne političke retorike. Jer, do djece nam je stalo zar ne, čelnici iz vrha HDZ-a?

Gradska organizacija SDP Virovitica

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni