SDP o odbacivanju kaznene prijave protiv Ivice Kirina: U slučajnoj državi, ovo je gotovo klasična hrvatska priča…

Priopćenje Gradske organizacije SDP Virovitica povodom odbačene kaznene prijave protiv Ivice Kirina

0
570
Dražen Kurečić
Dražen Kurečić

Kao što je sve u „aferi Palm“ čudno – od same mogućnosti da se iz gradskog proračuna nesmetano godinama krade, a da to nitko ne primijeti pa do neistražene smrti mladog pročelnika jer obdukcija, iako to zakon jasno nalaže, nije napravljena – čudno je i da Rješenje USKOK-a kojim se odbacuju kaznene prijave protiv odgovornih osoba, stigne baš uoči službenog početka predizborne kampanje za lokane izbore, 677 dana nakon otvaranja slučaja.

Ili, možda nije čudno? Možda baš zbog takvih „slučajnosti“ čak 40 posto građana Hrvatske, prema najnovijim istraživanjima, nema baš nikakvog povjerenja u hrvatsko pravosuđe.

U slučajnoj državi, ovo je gotovo klasična hrvatska priča, eklatantan primjer korupcijskog skandala: imamo krađu trećinu proračunskog novca, a za lokalnu vlast i pravosuđe isključivi je krivac osoba koja je navodno sama sebi presudila. Kao u nekom trileru: strastveni kockar i ovisnik o klađenju pronevjeri ogromni novac i povjerenje najbližih suradnika i kada ga otkriju ne vidi izlaz iz situacije pa uz neku rijeku pronalazi stablo. A mrtva usta, to je poznata stvar, ne govore.

Predsjednik GO SDP Virovitica i kandidat za gradonačelnika
v.r. Dražen Kurečić