U organizaciji Foruma seniora, Foruma mladih i, naravno, Foruma žena Virovitičkog SDP-a u našem gradu je danas prigodno obilježen Međunarodni praznik, Dan žena. Poštovanje, pripadnice ljepšeg, slabijeg, nježnijeg spola, zaslužuju svaki dan, bez sumnje. Ali na današnji dan 8.ožujka, pa i marta, prigoda je da se s još više pažnje i respekta ukaže na položaj žena u društvu te njihovu i više nego važnu ulogu. Uz aktivne djelitelje cvijeća, kandidata za gradonačelnika Virovitice Damira Barića i kandidata za župana Tomislava Žagara bilo je veslo, zanimljivo uz obilje smijeha ali i dužnog pijeteta prema značenju današnjeg dana.

Socijaldemokrati su u svim gradovima i dijelu općinskih središta obilježili i razdragali žene crvenim karanfilom, osmjehom i poljupcem, naravno. Dali su truda članovi i simpatizeri foruma u Pitomači, Suhopolju, Čađavici, Čačincima, Voćinu, Sopju kako bi svojim kolegicama izmamili osmjeh na lice i barem na trenutak brige ostavili po strani.

U Orahovici su forumaši u pratnji SDP-ovog kandidata za gradonačelnika Vlatka Podnara, te saborskog zastupnika Tomislava Žagara, ženama pod Ružica gradom čestitali njihov praznik te sa svakom od njih ugodno popričali.

Slobodan Perić, kandidat SDP-a za gradonačelnika Slatine,je u društvu mladih nastojao ovaj sunčani dan učiniti ženama još ugodnijim, marljivo dijeleći cvijet karanfila i poljubac. U teškim vremenima u kojima jesmo, i ovaj mali znak pažnje bio je dovoljan za trenutak sreće, osjećaj da je nekome ipak stalo da se naglasi što nam znači žena, kao majka, supruga, sestra, djevojka….

Na kraju, svi kandidati su istaknuli zadovoljstvo što će SDP-ove liste za lokalne izbore biti zastupljene sa, barem, 40% žena te će i tako pokazati da njihova briga o ravnopravnosti nije samo na ovaj dan, Dan žena.

I zato, svim ženama Virovitičko-podravske županije, cijele Hrvatske, i ovom prilikom želimo sretan Dan žena te neka traje cijelu godinu. I svaku godinu.