„Svako se ljudsko biće rađa slobodno i prema svakom se čovjeku treba odnositi na jednak način. Svatko ima ista prava unatoč razlikama, kao što su boja kože, spol, vjera, jezik kojim govori, političko uvjerenje, podrijetlo i dr.“ – početak je to Opće deklaracije o ljudskim pravima.

Ona su kao takva zajamčena svakom čovjeku na temelju njegova postojanja i kao takva su neotuđiva, ona su temelj slobode svakog pojedinca, pravde i mira.

Nakon stoljeća borbe za ženska prava, prava nacionalnih manjina, prava radnika, zar ćemo dozvoliti da LGBT zajednica bude iznimka?

1.prosinca 2013.godine građanke i građani Hrvatske izlaze na referendum kojim se nastoji Ustavom ograničiti prava jedne manjine.

Iza samoprozvane inicijative „U ime obitelji“ stoji ekonomski moćna skupina koja zajedno sa još nekim zajednicama na političkoj sceni nastoji ojačati i dati vjetar u leđa politički radikalnoj desnici.

Iako je za raspisivanje referenduma prikupljen značajan broj potpisa i time na posredan način prikazana demokratičnost, možemo reći da se radi o manipulaciji referendumom kao demokratskim instrumentom za postizanje krajnje nedemokratskog cilja, a to je prije svega nametanje ograničavajućeg ponašanja jednoj skupini ljudi u odnosu na drugu.

Kao savjesni i razumni građani koji vjeruju i žele ravnopravno i tolerantno društvo ne možemo i nećemo se sramiti pokazati da smo dio Europe, da smo dio civilizacije kojoj toliko težimo, stoga je i naša obveza da u nedjelju 01.12. izađemo na referendum i glasamo PROTIV, jer jednostavno rečeno nitko nikome ne može određivati s kim i u kakvoj će zajednici živjeti, jer svi smo ravnopravni i jednako vrijedni građani.

Forum mladih SDP-a oštro osuđuje bilo kakvo širenje netolerancije, nasilja, omalovažavanja, ismijavanja i ignoriranja, te vjerujemo da je svaka ljubav ljubav, a upravo ona je temelj svake obitelji.

Svi imamo mogućnost 01.prosinca dokazati da smo tolerantni i razumni, imamo priliku zaštititi nečija prava – ljudska prava, zauzeti se za diskriminiranu zajednicu.

Na nama je da živimo sadašnjost i odaberemo put budućnosti.

Gdje ćeš ti biti 01.prosinca

Ti biraš!
Izbori se i glasaj PROTIV.