SDP Virovitičanima obećaje obilaznicu, pješačku zonu…

Objavljeno:

U sklopu početka predizborne kampanje za predstojeće parlamentarne izbore, oporbeni vijećnici Gradskog vijeća Virovitice održali su jučer sastanak sa predsjednikom Uprave Hrvatskih cesta d.o.o., Juricom Krležom. Iskorištena je njegova nazočnost pri neslužbenom obilasku gradilišta sjeverne obilaznice našega grada. Kao što je poznato, Hrvatske ceste su investitor obilaznice u iznosu od 95 milijuna kuna, a uz suglasnost Vlade Republike Hrvatske.

Do 2017. godine Hrvatske ceste u županiju planiraju uložit i do 150 milijuna kuna

Tema sastanka je, pored aktualne gradnje obilaznice, bila i problematika spojnih cesta sa istom, a javnost našeg grada dobiva ovim putem izravne informacije oko najveće pojedinačne investicije u Virovitici.

Ukupna realizirana i planirana ulaganja od strane Hrvatskih cesta u Virovitičko-podravsku županiju u razdoblju 2012-2015. g. dosegnuti će 135 milijuna kuna. Završetkom radova sjeverne obilaznice koji je planiran za veljaču 2017. god., ukupan iznos će premašiti 150 milijuna kuna.

Sadašnji tijek radova na obilaznici podrazumijeva konačno probijanje zadnjeg dijela trase u mjesecu studenom u dužini 2,5 km čime bi se zaokružilo ukupnih 9,5 km, od Suhopolja do zapadne obilaznice grada kod šećerane. Za potrebnu melioraciju u rješavanju problematike oborinskih voda na cjelokupnoj trasi, Hrvatske vode će odvojiti dodatnih 300 tisuća kuna.

Virovitica dobiva pješačku zonu u centru grada?

U dosadašnjim kontaktima naših gradskih vijećnika sa nadležnima u Hrvatskim cestama često je naglašavana potreba potpune eliminacije prometa cestovnih vozila kroz centar Virovitice. Uz službeni zahtjev gradskih struktura u istom smjeru otvorena je rasprava koja je konačno uspješno okončana u korist našeg grada. To znači da će zadnja odluka Hrvatskih cesta otvoriti našem gradu, u bliskoj budućnosti, mogućnost uspostavljanja pješačke zone u centru grada, san mnogih naših sugrađana.

Naime, prethodno je izvršena prekategorizacija u 2014. godini koja državnu cestu D2 preusmjerava iz centra grada na Vinkovačku, Vukovarsku i Bilogorsku ulicu, s početkom na kružnom toku „Billa“ i završetkom na postojećoj zapadnoj obilaznici. Spomenutom odlukom Hrvatskih cesta očekuje se, tijekom ovoga mjeseca, početak postupka javne nabave za odabir izvođača radova rekonstrukcije na ovih 3,32 km. Temeljita i zahtjevna rekonstrukcija u smislu obnove i proširenja kolnika uz ostale potrebne zahvate potrebna je zbog postojećeg, ali i sve opsežnijeg teretnog i ostalog prometa ovim smjerom. Vrijednost ovih radova je procijenjena na 11 milijuna kuna, a sami radovi započeli bi na proljeće 2016. godine – stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik Gradske organizacije virovitičkog SDP-a Damir Barić.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

U Virovitičko-podravskoj županiji 38,4 posto manje Srba, ostaju bez prava na izbor zamjenika župana

Konačni rezultati popisa stanovništva provedenog 2021., objavljeni prošli četvrtak,...

Slatinčaninu Magic Leonu zlatni gumb u Supertalentu

Nakon 11 godina pred žiri Supertalenta ponovno je stao...

Cijena grijanja ostaje ista pa stanarima stambenih zgrada u nadolazećoj sezoni neće rasti troškovi

– Zbog intervencije Grada Virovitice i tvrtke Poslovni park Virovitica...