Sedam novo zaraženih, četiri žene i tri muškarca, petero dolazi iz samoizolacije, za dvoje traje epidemiološka obrada, 12-ero ih se oporavilo

0
848
Covid
Covid

Na području Virovitičko-podravske županije bilježimo novih sedmero zaraženih osoba od virusa SARS-CoV-2, ali i 12 osoba koja su se oporavila, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. U posljednja 24 sata, testirane su 53 osobe, od čega je njih 45 negativno, sedmero je pozitivno na COVID-19, a za jednu osobu se još uvijek čeka rezultat testiranja.

U samoizolaciji su trenutno 153 osobe s područja VPŽ. Većina novo zaraženih, njih petero, dolazi iz samoizolacije, dok za dvije osobe traje epidemiološka obrada kako bi se saznalo „gdje su pokupili virus“. Četiri su žene i tri muškarca. Od novo zaraženih, uz jednu mlađu, dvije osobe su starije, a četiri ih je srednje životne dobi. Jedna osoba je asimptomatska, a ostali imaju blage simptome bolest.

Od početka korona virusa, na području Virovitičko-podravske županije, 117 osoba se zarazilo COVIDOM-19. Od toga, četrdeset ih je trenutno aktivno, sedamdeset i šestero se oporavilo, dok je jedan muškarac preminuo.