Nada Čavlović Smiljanec podnijela je ostavku na mjestu šefice Porezna uprave.

Istaknula je kako devet mjeseci prolazi kroz teške opstrukcije te dodala da nije očekivala ovakve napade proteklih tjedana. Podmeću joj ljudi iz ministarstva financija i Porezne uprave, rekla je na konferenciji za novinare.

Ministar financija Slavko Linić još je jutros stao uz svoju pomoćnicu i ravnateljicu Porezne uprave Nadu Čavlović Smiljanec. Poručio je kako je internim nadzorom Ministarstva financija utvrđeno da Čavlović-Smiljanec nije kriva zbog nenaplate poreznog duga osječkoj tvrtki OLT.

Protiv ravnateljice Porezne uprave USKOK je još u subotu donio rješenje o proširenju istrage na koje je ravnateljica Porezne već uložila žalbu. Podnjela je ostavku na mjesto ravnateljice Porezne uprave, to je politička odluka, poručuje Linić.

‘Ako takva bude odluka stranke, onda će otići zbog politike, a ne zbog znanja struke i onog što je radila. Mi smo proveli svoju istragu. Imamo svoje dokumente. I temeljem tih dokumenata sam ja donio odluke i nema potrebe da bilo šta mijenjam’, rekao je ministar financija Slavko Linić.

‘Ono što vam mogu potvrditi da smo kolega Veljko Miljević i ja preuzeli zastupanje gospođe Nade Čavlović-Smiljanec. Točno je da je ista primila rješenje o provođenju istrage i ono što vam mogu reći da je uložena žalba’, rekao je odvjetnik Nade Čavlović Smiljanec, Gordan Preglej.

Dnevnik.hr