Od 25. veljače, od prvog oboljelog u Hrvatskoj, traje borba protiv nevidljivog neprijatelja, korona virusa. Danas, gotovo mjesec i pol dana kasnije, u Virovitičko-podravskoj županiji, prema informaciji iz Stožera civilne zaštite VPŽ, i nadalje imamo dvoje oboljelih od bolesti COVID 19. Dvoje supružnika je već tjedan dana u kućnoj samoizolaciji, a više nemaju niti simptome korona virusa…

Ovo je bitka sviju nas i u njoj trebamo ustrajati. Na tome vam, dragi naši stanovnici Virovitičko-podravske županije, neizmjerno hvala. Upravo zahvaljujući vama i svima onima koji brinu i skrbe za naše zdravlje i sigurnost, Virovitičko-podravska županija, i šesti dan zaredom, nema novo oboljelih. Do sada je testiran 81 uzorak, 79 ih je bio negativan. U posljednja 24 sata, djelatnici Policijske uprave Virovitičko-podravske, provjerili su 43 osobe poštuju li mjere samoizolacije.

Nitko ih nije kršio. Hvala vam jer ste odgovorni, kako prema sebi, tako i prema drugima, u borbi protiv korona virusa, čuvanje našeg zdravlja je čuvanje zdravlja sviju nas. Istodobno, kroz županijske prometne punktove, prošlo je 3.169 vozila u kojima je bilo 3.900 osoba. Od njih, nitko nije kršio mjere samoizolacije, devetero je putovalo na odredište gdje će je provoditi, a osmero je bilo bez propusnica. Svakim danom na području Hrvatske imamo sve manje oboljelih, a to je i vaša zasluga dragi naši stanovnici Virovitičko-podravske županije. No, nemojte se opuštati, poštujte epidemiološke i sigurnosne upute, budite strpljivi, savjesni i odgovorni.