Virovitička Shell benzinska crpka nalaziti će se u ulici Vinkovačka cesta br. 10.

Grčka kompanija Coral objavila je u srijedu da je zaključila sporazum o preuzimanju 75 posto udjela tvrtke Apios, hrvatskog naftnog distributera koji ima 26 benzinskih postaja i čiji će brend biti zamijenjen brendom Shell.

Apios je osnovan 2009. godine, na hrvatskom tržištu ima udjel od oko tri posto, ima 26 benzinskih postaja te bilježi velik angažman u veleprodaji naftnih derivata, navedeno je u priopćenju. Akvizicijom Apios mijenja naziv u Coral Croatia, dok će brend Apios biti zamijenjen brendom Shell, jednim od vodećih svjetskih brendova, istaknuto je.

Lider na grčkom tržištu

Tvrtka Coral osnovana je 1926. godine pod nazivom Shell Hellas, a naziv Coral dobiva 2010. godine, kada ju preuzima jedna od najvećih grčkih poslovnih grupacija, Motor Oil Hellas.

S oko 700 Shell benzinskih postaja u Grčkoj, Coral je lider na grčkom tržištu naftne distribucije. Okosnicu Coralovog poslovanja čine veleprodaja i maloprodaja široke ponude naftnih proizvoda za kupce u industrijskom, trgovačkom i prijevozničkom sektoru, navedeno je u priopćenju.

Nastavak širenja poslovne mreže

Matična tvrtka Motor Oil Group upravlja s tri glavna brenda u naftnoj industriji Grčke: Shell, Avin i Cyclon te obuhvaća čak 1400 benzinskih postaja, dodaje se.

“Preuzimanjem tvrtke Apios u Hrvatskoj, Coral i Motor Oil Group nastavljaju uz pomoć jedinstvene snage brenda Shell uspješno širiti poslovnu mrežu s ciljem plasmana vrhunskih proizvoda i usluga, koristeći bogato iskustvo u maloprodaji naftnih derivata u Grčkoj te u regiji jugoistočne Europe”, zaključeno je u priopćenju.