U petak, 25. travnja i subotu 26. travnja 2014. godine u Sarajevu su održani Treći sarajevski dani psihologije. Ovo je bio jedan od značajnijih stručnih skupova psihologa u široj regiji, a u radu skupa aktivno je sudjelovao i profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.

Profesor Brlas održao je predavanje na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu na kojemu je stručnu javnost upoznao s jedinstvenim projektom „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja“ te je predstavio i četiri publikacije koje je ovaj projekt od 2010. godine do sada iznjedrio. Osim toga, profesor Brlas stručnu je javnost upoznao i s rezultatima istraživanja koje je osobno proveo tijekom 2001. i 2014. godine o tome pomaže li religioznost mentalnom zdravlju mladih.

Nakon gostovanja na Sveučilištu u Pečuhu te na Univerzitetu u Novom Sadu tijekom 2013. godine, Univerzitet u Sarajevu treće je inozemno sveučilište na kojemu je u proteklih godinu dana profesor Brlas imao priliku stručnu javnost upoznati s rezultatima stručnoga rada.

Aktivno sudjelovanje profesora Brlasa na važnim regionalnim skupovima stručnjaka koji se bave problematikom skrbi o mentalnom zdravlju mladih, a osobito izlaganja na inozemnim sveučilištima, pokazatelj su kako se znanja i iskustva domaćih stručnjaka prepoznaju i daleko izvan granica naše zemlje.
Ovim je posljednjim sudjelovanjem profesor Brlas opet dostojno predstavio i Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije u kojemu radi, ali isto tako i našu županiju i grad Viroviticu koji su već prepoznati i kao rasadnik kvalitetnih stručnjaka.