U okviru svojega stručnog usavršavanja diplomirani sanitarni inženjeri, prvostupnici sanitarnog inženjerstva i sanitarni tehničari educiraju se iz raznih područja neposrednog stručnog djelovanja, ali i iz onih područja koja imaju šire značenje za život i rad.

U tome je smislu u četvrtak, 06. ožujka 2014. godine u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije održan međužupanijski stručni skup na kojemu je profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije sanitarnim stručnjacima iz više županija održao predavanje i edukaciju o stresu pod nazivom „Stres u radu“. Stres je skup utjecaja kojima je pojedinac izložen u obliku pritiska da udovolji određenim zahtjevima kojima ne može ili teško može udovoljiti, a to onda nepovoljno i potencijalno opasno djeluje na njegovo tjelesno i psihičko zdravlje. Stoga je jako važno znati prepoznati znakove stresa, a posebno je važno naučiti se suočavati sa stresom.

Ova je edukacija o stresu dijelom složenih aktivnosti na očuvanju mentalnog zdravlja koje stručnjaci Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije provode kontinuirano kroz raznolike stručne i javnozdravstvene aktivnosti.