Siniša Brlas održao tribinu za učenike Učeničkog doma Virovitica

Objavljeno:

spot_img

U četvrtak, 12. prosinca 2013. godine profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije održao je tribinu o sredstvima ovisnosti pod nazivom „Kako droge djeluju i gdje se kriju opasnosti“ za učenike Učeničkog doma Virovitica u okviru nacionalnog programa „Zdrav za 5“.

Profesor Brlas u Zavodu za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije voditelj je ovog nacionalnog programa, a suradnja Zavoda i Učeničkog doma već je dobro ustrojena u proteklim godinama pa se tribine i predavanja o rizicima kojima su mladi izloženi već tradicionalno održavaju tijekom Mjeseca borbe protiv ovisnosti.

Populacija učenika u Učeničkom domu Virovitica, jedinom učeničkom domu u Virovitičko-podravskoj županiji, specifična je jer učenici srednjoškolskog uzrasta borave u Učeničkom domu, dakle mnogo vremena ondje provode. Ova činjenica dobar je preduvjet da se preventivne aktivnosti uspješno provode upravo u ustanovama ovakvoga tipa. Stručnjaci koji u našoj županiji osmišljavaju i provode preventivne aktivnosti to su prepoznali pa se značajni napori usmjeravaju u interaktivne oblike rada s učenicima, a ova tribina primjer je takvoga oblika rada upravo u Mjesecu borbe protiv ovisnosti.

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni

Našu županiju posjetilo 989 turista. Po posjećenosti smo predzadnji u Hrvatskoj

Statistika je skup netočnih podataka, rekli bi naši stari....

Igor Tomljanović je novi potpredsjednik Hrvatskog auto i karting saveza

Dvojica vrhunskih, dugogodišnjih sportaša i poslovnih ljudi novi su...

Martina Jakelić imenovana direktoricom Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije u novom četverogodišnjem razdoblju

Na sjednici Turističkog vijeća Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije, nakon...