U srijedu, 12. prosinca 2012. godine u Osijeku je održana međužupanijska edukacija voditelja školskih preventivnih programa za područje Osječko-baranjske županije. Dio je ovo trajne edukacije koju provodi ova državna agencija i u kojoj kao predavači sudjeluju najkvalitetniji domaći stručnjaci. Jedan od njih je i profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije koji na ovome projektu s Agencijom za odgoj i obrazovanje surađuje već godinama te prenosi stručna znanja ali i prevencijska iskustva iz Virovitičko-podravske županije diljem Republike Hrvatske. Profesor Siniša Brlas jedini je stručnjak iz Virovitičko-podravske županije kojega je Agencija za odgoj i obrazovanje angažirala na provedbi trajne edukacije voditelja školskih programa prevencije ovisnosti ali je i jedini psiholog u državi koji u njoj sudjeluje.

Osijek

Tema koju je u okviru ovoga skupa profesor Siniša Brlas prezentirao jest „Planiranje, programiranje i evaluacija preventivnih aktivnosti“. Sudionicima skupa podijeljeni su i primjerci istoimene publikacije („Planiranje, programiranje i evaluacija preventivnih aktivnosti“) koje je autor Siniša Brlas i koja je jedina domaća publikacija koja se bavi metodologijom izrade preventivnih programa. Izdavač ove publikacije je Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.

Mogućnost aktivnog sudjelovanja u edukacijama koje se organiziraju s državne razine rijetka je prilika i stoga je veliko priznanje stručnosti profesora Siniše Brlasa ali je i veliko priznanje kvaliteti preventivnih aktivnosti koje se u Virovitičko-podravskoj županiji provode kvalitetno i kontinuirano već dulje od jednoga desetljeća, što je očito prepoznato i na državnoj razini.