Sudjelovanje domaćih stručnjaka na inozemnim stručnim i znanstvenim skupovima nije česta pojava pa je svako ovakvo sudjelovanje uspjeh za domaće stručnjake.

Jedan od važnijih skupova na kojemu su svoja postignuća imali priliku pokazati psiholozi iz regije bio je netom održani 61. naučno-stručni skup (Sabor) psihologa Srbije. Skup je održan od 29. svibnja do 01. lipnja 2013. godine u Donjem Milanovcu (Srbija). Bila je to prilika da se međunarodnu stručnu javnost upozna i s domaćim postignućima, a profesor Siniša Brlas, psiholog u Djelatnosti za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti sa zaštitom mentalnog zdravlja Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije dobio je od organizatora skupa priliku aktivno sudjelovati predstavljanjem knjige „Psihologija u zaštiti mentalnog zdravlja; priručnik za psihološku djelatnost u zaštiti i promicanju mentalnog zdravlja“. Profesor Brlas jedan je od urednika i autora ove knjige koje je izdavač Zavod za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije.

Sudjelovanje profesora Brlasa na ovome skupu još je jedna potvrda njegove stručnosti ali je i važna međunarodna afirmacija ugleda hrvatske psihologije i Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije. Ujedno je to i promocija Virovitice i Virovitičko-podravske županije i izvan granica naše zemlje.