Sjeverna obilaznica grada Virovitice puštena u promet – tranzitni promet obilazi grad

Objavljeno:

Sjeverna obilaznica

Sjeverna obilaznica grada Virovitice odnosno dionica Podravske brze ceste Virovitica – Suhopolje puštena je u promet. Kamioni su zagospodarili novoizgrađenom cestom što je svakako povećalo sigurnost svih sudionika u prometu na pojedinim virovitičkim ulicama kojima se do sada odvijao. U ponedjeljak 4.prosinca, u 15,30 sati, dionicu će obići i ministar prometa Oleg Butković sa suradnicima. U njegovoj pratnji, među ostalima, bit će: ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, župan Igor Andrović, gradonačelnik Grada Virovitice Ivica Kirin…, te će to biti prigoda da se dobije informacija kada će se državna cesta kroz grad preimenovati u lokalnu te postaviti znakovi koji će u potpunosti preusmjeriti tranzitni promet kroz Viroviticu.

– Nakon dobivanja privremene uporabne dozvole za dionicu Podravske brze ceste Virovitica – Suhopolje, poznate kao Sjeverna obilaznica grada Virovitice, stekli su se uvjeti za puštanje ove dionice u promet. Nakon otvorenja, kreće se u projektiranje za nastavak njene izgradnje prema Slatini, kao i ishođenje potrebne dokumentacije za nastavak prema Slatini. Otvaranjem ove obilaznice stvaraju se novi sigurnosni uvjeti i napokon će se gradsko središte rasteretiti tranzitnog prometa, osobito Ulica Stjepana Radića i Osječka ulica. Osim toga, promet će se rasteretiti i u naseljima na području naših prigradskih naselja Čemernica i Taborište te općina Gradina i Lukač, rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Radi se o investiciji Hrvatskih cesta koja je napravljena na poticaj bivšeg virovitičko-podravskog župana, danas ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, saborskog zastupnika Josipa Đakića te virovitičkog gradonačelnika Ivice Kirina.

– Izgradnja dionice od Virovitice do Suhopolja u dužini 9,1 kilometara započela je 2014. godine, a vrijednost radova iznosila je oko 120 milijuna kuna s PDV-om, rekao je pročelnik Upravnog odjela za komunalne poslove, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijan Sabo. (Virovitica.hr)

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni