S našim koalicijskim partnerima očekujemo apsolutnu pobjedu, kako na lokalnoj, tako i na županijskoj razini

Više od pet stotina mještana općine Suhopolje u Hrvatskom je domu u središtu općine, nazočilo velikom predizbornom skupu koalicije stranaka HDZ-HSS-HSLS-HSP AS-BUZ za Virovitičko-podravsku županiju kao i predstavljanju liste koalicije HDZ-HSS za Općinsko vijeće Suhopolja.

Mnoštvo Suhopoljčana pozdravilo je kandidate kao i nositelja liste za Županijsku skupštinu saborskog zastupnika Josipa Đakića, te kandidata za župana Tomislava Tolušića i njegove zamjenike Sanju Bošnjak i Zdravka Dijakovića. Na skupu su predstavljeni i kandidati za Općinsko vijeće Suhopolja koje je predvodio Marijan Brlek, ujedno i kandidat za načelnika, te njegov zamjenik Željko Mikulčić.

Uz njih, skupu u Suhopolju, nazočili su i ostali koalicijski partneri, odnosno Zdravko Dijaković dopredsjednik Županijske organizacije HSS za Virovitičko-podravsku županiju, županijski povjerenik HSP AS Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš, predsjednica BUZ-a Evica Buljan,…

Prvi se velikom mnoštvu obratio kandidat za načelnika, Marijan Brlek.

– Cijeli svoj radni vijek radio sam s ljudima i uvjeren sam to ću raditi za dobrobit . Član sam HDZ i za Općinu Viroviticu nosim člansku iskaznicu s brojem 126. Čovjek sam koji prihvaća izazove, koji uvijek govori istinu i ne daje lažna obećanja pa vam tako neću niti obećati nešto što ne mogu izvršiti. U Općini Suhopolje odrađeno je sve obećano u proteklom mandatu i na tome zahvaljujem dosadašnjim članovima Općinskog vijeća i načelnici Zlati Šljivac.

Marijan Brlek najavio je nekoliko velikih projekata, kao što su hotel u Dvorcu Janković u Suhopolju, hospicij u dvorcu u Cabuni, sanacija odlagališta Lepirovac, adaptacija društvenih domova na području Općine Suhopolje, s domom u Cabuni na prvom mjestu. Modernizacija nerazvrstanih cesta. Nakon toga je nastavio:

– Prvi put nakon 23 godine danas sam vidio letak SDP-a. Više od pola njihovog programa poklapa se s projektima koji se već neko vrijeme provode u Općini Suhopolje. Siguran sam da birači u Suhopolju neće dati glas kandidatima koji nisu u stanju napraviti program rada za naredne 4 godine, koji kažu da je Hrvatska slučajna država, da su hrvatski branitelji crnokošuljaši, koji se zalažu za uvođenje ćirilice u Vukovar, da će birači znati odabrati prave vrijednosti i da takvima nema mjesta u našoj Općini. Svima njima poručujem da će još dugo biti oporba!

Potom se je nazočnima obratio dopredsjednik HSS-a Virovitičko-podravske županije, Zdravko Dijaković:

– U zadnjih godinu i pola mandata nismo imali pomoć vlade RH i svi projekti koji imaju veze s potporom države su nam stopirani. Zahvaljujući županu Tolušiću, u protekle 4 godine mandata odrađen je velik broj projekata na kojima sam kao zamjenik župana imao čast sudjelovati. Neki od njih su i s područja općine Suhopolje. Siguran sam da će naša koalicija i u budućnosti, uz vodstvo Marijana Brleka na općinskoj razini i Tomislava Tolušića na županijskoj, nastaviti provoditi i stvarati nove projekte koji će biti na dobrobit cijele općine Suhopolje i svih njezinih mještana. Što se tiče aktualne vlasti na državnoj razini, nitko ne govori danas o načinu provođenja legalizacije, o brojnim nametima koji su u posljednjih godinu i pol dana sve veći i veći. Zato je 19. svibnja, u vašim rukama, odluka o budućnosti. Izađite na izbore i odaberite one kojima je stalo do vas.

Pozdravljen burnim pljeskom nazočnih, na skupu je govorio kandidat za župana Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić. Tolušić je uz svoj govor predstavio i dvije prezentacije o tome kako će u budućnosti izgledati Suhopoljski dvorac i Dvorac u Cabuni.

Danas vam neću pričati niti o HDZ-u, niti o izborima, niti o politici. Danas ću vam održati prezentaciju o dvorcima na području Općine Suhopolje. Za projekt hospicija koji će biti u dvorcu u Cabuni, već smo osigurali sredstva koja su potrebna za dokumentaciju zahvaljujući VIDRA-i Agenciji za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Drugi projekt koji je još vrjedniji – nastavio je Tolušić – je Dvorac u Suhopolju. Taj dvorac bio je i sirotište i škola te na kraju završio u vlasništvu PIK-a, a Virovitičko-podravska županija je prošle godine kupila park i Dvorac u Suhopolju te ga odlučila obnoviti i prenamijeniti u hotel. Projekt je to koji bi trebao već ove godine dobiti 10 milijuna eura za hotel sa 35 soba, s restoranom, wellnesom, parkom i svim ostalim popratnim sadržajima. To je budućnost općine Suhopolje i ono što vam mogu obećati je da ta dva projekta sigurno možemo i hoćemo ostvariti. To je mali dio onoga što ja, i Marijan Brlek kao načelnik, možemo ponuditi vama. I nema onoga koji nas može zaustaviti da to i napravimo.

Na kraju velikog skupa u Suhopolju, obratio se je saborski zastupnik i nositelj liste za Županijsku skupštinu Virovitičko-podravske županije, Josip Đakić.

– Dragi mještani općine Suhopolje, HDZ kao stranka želi pomoći svima vama i bili smo ovdje, s vama, u dobru i u zlu. Pobjedu na nadolazećim lokalnim izborima očekujemo samo iz jednog razloga, a to je da pošaljemo jedan veliki signal aktualnoj vlasti koja svojim bahatim i nesposobnim ponašanjem iz dana u dan pokazuje da su spremni za odlazak. Taj signal znači da će nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju, građani ove zemlje reći da ne podržavaju njihovu vladu i jasno i odlučno reći da je HDZ vodio državu bolje od njih.

Svojim neznanjem i nesposobnošću otjerali su Hrvatsku u propast i tome moramo stati na kraj. Ovdje u Suhopolju nikad nisu bili na vlasti, a taj kontinuitet će se nastaviti i dalje. S našim koalicijskim partnerima očekujemo apsolutnu pobjedu, kako na lokalnoj, tako i na županijskoj razini. Snaga zajedništva je ono što će nam uz vašu potporu pomoći da dokažemo da smo na čelu s najmlađim i najboljim županom u Hrvatskoj, sposobni ponovno osvojiti glas u svakom gradu i općini na ovoj županiji te da se to preslika i na državnom nivou… I kad takvi nastupimo i na prijevremenim izborima koji su neminovni nakon ulaska Hrvatske u EU, pobjeda naše koalicije je zajamčena. Nakon anacionalne vlade koja ne zna voditi ovu državu i koja je otjerala cijeli narod na prosjački štap vrijeme je za novu snagu koja će im dokazati da ih je dosta i da moraju sići sa vlasti – naglasio je Đakić.

U Sopju je održan predizborni skup koalicije stranaka HDZ-HSS-HSLS-HSP AS-BUZ

Uz mnoštvo mještana općine Sopje, u, sredstvima Europske unije i Virovitičko-podravske županije, novoobnovljenom Mjesnom domu u središtu Sopja, održan je veliki predizborni skup koalicije stranaka HDZ-HSS-HSLS-HSP AS-BUZ za Virovitičko-podravsku županiju, te koalicije HDZ-HSS-HSP AS-HSLS za Općinsko vijeće Sopja. Mještani općine Sopje, pozdravili su kandidate liste za Županijsku skupštinu, čiji je nositelj saborski zastupnik Josip Đakić, kao i kandidata za župana Tomislava Tolušića, te njegove zamjenike Sanju Bošnjak i Zdravka Dijakovića.

Na skupu su predstavljeni i kandidati za Općinsko vijeće Sopja koje je predvodio, kandidat za načelnika Josip Granjaš i njegov zamjenik Franjo Ricli… Uz njih, skupu u Sopju nazočili su i ostali koalicijski partneri, odnosno Ana-Marija Petin, predsjednica Županijske organizacije HSS za Virovitičko-podravsku županiju, županijski povjerenik HSP AS Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš, predsjednica BUZ-a Evica Buljan,…

Nakon promotivnog filma u kojem su predstavljeni projekti koji su realizirani na području Općine Sopje (izgradnja vodovoda, plinofikacija, adaptacija Mjesnog doma u Sopju, kao i ostalih domova na području općine…), nazočnima se obratio, sadašnji i budući načelnik Općine Josip Granjaš.

Vidjeli ste film u kojem smo pokazali što smo radili, no nismo zadovoljni jer smo bili u blokadi 18 mjeseci. No iz svega toga smo se izvukli i pokazali da se istinskim radom, za svoje ljude, svoju djecu, unučad, može pripremiti bolja budućnost za svoju Općinu Sopje. Lista za Općinsko vijeće je spoj mladosti i iskustva. Nema kvalitetnijih ljudi od nas za ovu općinu. Ovaj dom u kojem se nalazite, obnovljen je sredstvima Europske unije, zahvaljujući potpori Županije i VIDRA-e. Tako će biti i ubuduće jer imamo projekata za daljnji boljitak ove općine…

U ime koalicijskog partnera, HSS-a, skupu se obratila i Ana-Marija Petin, predsjednica Županijske organizacije HSS Virovitičko-podravske županije.

– Uvijek smo do sada čuvali interese sela, poljoprivrednika, obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava. Ovdje, na području Sopja, radi se najveći sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška. Sve smo učinili da se počne izgradnja ovog sustava. Državna vlast je prošle godine stopirala projekt, da bi ga ove godine ponovno pokrenula. Zajedno s HDZ-om odradili smo mnoštvo programa za boljitak cijele županije. Nemojte dati glas koji zatvaraju velike projekte, nemojte dati glas onima koji vam ne daju pomoć kada vas zadesiti elementarna nepogoda, ili onima koji će vas kroz Zakon o poljoprivrednom zemljištu pretvoriti u najamne radnike. SDP-ova koalicija nije na strani malog čovjeka, dajte glas ovoj koaliciji, koju vodi snaga zajedništva i koja je uvijek bila uz vas.

Govorila je i Sanja Bošnjak, kandidatkinja za zamjenicu župana Virovitičko-podravske županije i ravnateljica VIDRA-e.

– Vidjela sam idejni projekt za uređenje središta općine i kazala sam načelniku Granjašu da će se do kraja godine moći prijaviti na europske fondove. Općina Sopje je jedna od rijetkih općina u kojoj se može vidjeti europska zastava kako se vije, jer je ovdje odrađen jedan značajan EU projekt.

Nazočnima se potom, obratio kandidat za župana Virovitičko-podravske županije, sadašnji i budući župan, Tomislav Tolušić.

– U ovu Općinsku listu, načelnika nitko nema pravo sumnjati. Ova općina je uz načelnika Josipa Granjaša napravila čudo. Imate najljepši dom u Virovitičko-podravskoj županiji. Ovaj dom je velikim dijelom financirala Europska unija. Oni su prepoznali kvalitetu tog projekta, kvalitetu Općine Sopje. Ova ekipa je prepoznala kako se to radi. Jedan od najvećih boraca za sustav navodnjavanja su Josip Granjaš i Siniša Hrgović. Konačno smo tu priču započeli 2011. godine. I onda je došla ekipa iz SDP-a. Oni su to željeli ugasiti. Digli smo takvu galamu da su morali ponovno pokrenuti radove. Nakon što se ovdje napravi sustav, ovdje dolaze proizvodni kapaciteti, hladnjače… Ovaj sustav je zahvaljujući Josipu Granjašu proširen za novih 700 hektara. Granjaševi protukandidati? Koliko ste poticaja dobili od ove SDP-ove Vlade. Nakon ovih izbora neće više biti nimalo sredstava i oni zagovaraju upravo tu politiku. Moji protukandidati? Znaju li oni što se može raditi na području općine? Ne znaju. Provozat će se ovih dana kroz općinu i to će biti sve od njih. Mi smo ovdje stalno i kad je dobro i kad su problemi, mi smo uvijek uz vas.

Na kraju skupa u Sopju, mnoštvu se je obratio saborski zastupnik, predsjednik HVIDR-e RH i nositelj liste za Županijsku skupštinu Virovitičko-podravske županije, Josip Đakić.

Ova velika koalicija je snaga zajedništva. Trebate podržati načelnika općine Sopje Josipa Granjaša, a ne Zvonimira Kovačeca koji je iznevjerio partnere, nas, koji je dobio, kako je kazao načelnik Granjaš, poprilična sredstva za svoj nerad. Naš župan Tomislav Tolušić dobit će 70 posto glasova za župana. Eto, recimo, Ivan Begović će u Pitomači dobiti 100 glasova. Neki koji nisu prošli prag se sada javljaju. Kroz cijelo ovo mandatno vrijeme koristili smo moguće EU programe. Nakon 1. srpnja kada uđemo u EU više od 200 projekata čeka na sredstva iz EU fondova. I ovdje u Sopju i u Virovitičko-podravskoj županiji, očekujemo veliku pobjedu na lokalnim izborima 2013. Ova pobjeda odjeknut će u glavama nesposobnjakovića koji vode Vladu RH, vodeći nas u ponor i propast. Nakon toga imat ćemo legitimitet tražiti prijevremene parlamentarne izbore, jer ovih koji su danas u Vladi RH je bilo dosta. Donijeli su Program sanacije županijskih bolnica, a sada smanjuju vrijednost boda za operacije za 30 posto. Tim putem, uskoro neće biti sredstva za plaće djelatnika. Kažu da oni idu dobrim smjerom ali da narod mora promijeniti smjer. Isto to su pričali i 2003. godine i izgubili su na izborima. Bave su glupostima, važnija im je nabavka zrakoplova i od ljudi koje svakim danom guše nekim novim poreznim pritiskom.

Ivan Roštaš okupio brojne Slatinčane u Potočanima

Brojna ulaganja u infrastrukturu na području Grada Slatine i prigradskih naselja odlika su mandata Ivana Roštaša kao gradonačelnika Slatine. Ta ulaganja prepoznali su i stanovnici Medinaca. U prigradskom naselju Medinci asfaltirane su ulice, postavljena plinska mreža, javna rasvjeta, rekonstruirana cesta, te izgrađena mini-obilaznica… moglo se čuti u govoru gradonačelnika Ivana Roštaša, kandidata za gradonačelnika Slatine koalicije stranaka HDZ-HSP AS-HSLS-HSS-SU na nadolazećim izborima. Osim Medinaca gradonačelnik je posjetio i Markovo gdje su mještani naselja imali priliku upoznati se s Miroslavom Venusom i Milanom Jankovićem, kandidatima za zamjenika gradonačelnika, te s ostalim kandidatima koalicije za Gradsko vijeće grada Slatine. Nakon druženja s mještanima Markova i obilaska mjesnog doma koji je u izgradnji gradonačelnik Roštaš posjetio je i Mjesni odbor Potočani gdje su ga dočekali brojni Slatinčani. Gradonačelnik je pozvao sve prisutne da se odazovu na predizborni skup koji će se održati u petak 17. svibnja na Trgu svetog Josipa u 19 sati, te da izađu na izbore 19. svibnja. Uz to gradonačelnik je napomenu da je na području Potočana odrađeno asfaltiranje ulica, rekonstrukcija javne rasvjete, a u tijeku je projektiranje kanalizacijske mreže u Banovačkoj ulici.

Glasovanje za listu koalicije stranaka HDZ-HSP AS-HSLS-HSS-SU na gradskoj razini čiji je nositelj Ivan Roštaš, ujedno i kandidat za gradonačelnika Grada Slatine, i listu koalicije stranaka HDZ-HSP AS-HSLS-HSS-BUZ na županijskoj razini, čiji je kandidat za župana Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić, a nositelj liste Josip Đakić, je glasovanje za nastavak započetih projekata i daljnja ulaganja u razvoj Slatine i županije – riječi su kojima je gradonačelnik Roštaš završio svoje obraćanje.