Slatinčane nasmijala legendarna 27-godišnja predstava

Objavljeno:

spot_img

Slatinčanima je Pučko ovoreno učilište Slatina organiziralo pravi “fancy” večernji izlazak, u bosanskom stilu. Naime, za 30 kuna večeras ste mogli kupiti obilje smijeha, bijeg od stvarnosti i steći novo prijateljstvo s nekima od sudionika iz legendarne sarajevske Audicije, predstave Željka Ninčića. Naime, profesor koji drži audiciju za Radojku i Veselog pod budnim okom prati izlaganje svojih sudionika na Audiciji, kako bi procijenio ima li ijedno od njih dvoje dovoljno talenta i smjelosti postati glumcem.

Naravno, kandidati na sve načine pokušavaju profesora,voditelja audicije,uvijeriti u svoje nenadmašne sposobnosti.Kroz šarenolike životne priče kandidata,raspoznajemo gotovo svakodnevne životne zgode. Radojka, koja je radeći u frizeraju shvatila da je ipak predobra u svojoj djelatnosti, te se odlučila okušati u nečem uzbudljivijem, gdje je preko noći postala poznata „dama noći“ te je bila na usluzi cijeloj bivšoj državi kako bi joj služila časno, ili pak Veseli, kojega život nije mazio, te je od nesretne mentalne bolesti (kojoj sam ne zna niti izgovoriti ime) “napredovao“ do europskih pa čak i svjetski poznatih poslova tapetara, voćara i sl.

Moglo se na predstavi čuti i komentara vladajućih, stanja u svijetu, politike i svega ostalog dovoljno popularnog da bi bilo vrijedno spomena. U prepričavanju životnih zgoda i nezgoda kandidata svaki od stotinjak gledatelja koji se našao u slatinskom kinu pronašao je ono što je samo njemu bilo drukčije i posebno. Možda svi gledatalji sarajevske Audicije nisu poželjeli biti glumci na kraju predstave, ali je, kada se spustio kazališni zastor, svatko od prisutnih imao jedno novo iskustvo koje će kao uspomenu ponijeti kući te ju proživjeti na neki drukčiji, svakodnevniji način koji će mu dan učiniti još posebnijim i drukčijim od ostalih.

Sarajevska je Audicija od 1985. godine, kada je prvi put izvedena, nasmijala više od milijun ljudi, te joj je taj prvotni uspjeh zajamčio blistavu budućnost. Tijekom poslijednjih nekoliko desetljeća ova predstava je napredovala, usavršila se, osuvremenila i postala još smješnija no što je prije bila. Gledanost i posjećenost svake predstave, gdje god se ona pojavila, jamči i daljnji uspjeh i još veću količinu smjeha u svakoj dvorani gdje se ovi Sarajlije nađu.

Maja Šantoši
Večernji list

Virovitica.info
Virovitica.info
Virovitica.info je nezavisni internet portal koji je online s vama od 23. ožujka 2003. godine.

Zlatni sponzor

spot_img

Internet provider

Podijeli objavu

Popularno

Slične objave
Klikni