Ove godine Slatinsko ljeto 2015. dočekuje vas sa brojnim novim kulturnim sadržajima. Od sada za mlađu populaciju subotom nastupi DJ-a, nedjeljom tradicionalni nastupi glazbenih sastava, a u ponedjeljak besplatno ljetno Piknik kino na betonskom igralištu kod crkve. Ponuda je tu, ostalo je na vama.

S velikim zadovoljstvom Vas pozivamo na otvorenje Slatinskog ljeta 2015. godine koje će započeti u nedjelju 5. srpnja na Trgu sv. Josipa u 19 sati kazališnom predstavom za djecu, dok će službeno otvorenje biti u 20 sati nastupom glazbenog sastava Čista petica. Slatinsko ljeto trajat će do 30. kolovoza, kada će se obilježiti i Dan grada Slatine.

Organizator i pokrovitelj Slatinskog ljeta je Turistička zajednica grada Slatine, a pomoć u organizaciji i financiranju pružili su Grad Slatina, POU Slatina i Zavičajni muzej Slatina.

Ove godine imamo velikih novosti za sve posjetitelje. Slatinsko ljeto neće biti kao do sada samo nedjeljom, nastupom glazbenih sastava, već će se subotom na središnjem gradskom trgu izmjenjivati nastupi DJ-a iz Hrvatske, što smo predvidjeli za mlađu populaciju, i sve to na Trgu sv. Josipa.

Ono na što smo posebno ponosni je suradnja sa POU Slatina, u okviru kojeg je i realiziran projekt akronima ART CBC i nabavljena oprema za vanjsku filmsku projekciju. Uz pomoć te opreme svakog ponedjeljka za vrijeme trajanja SLJ 2015., u 21:30 na malonogometnom igralištu (Slatinčani ga znaju kao betonsko igralište), prikazivat će se besplatno filmske projekcije.

To kino na otvorenom nazvali smo Piknik kino, dakle dođite sa prijateljima, obitelji, djevojkom, ponesite neko osvježenje, stolicu ili samo dekicu i uživajte u sedmoj umjetnosti već ovog ponedjeljka 6.7.2015. g.

Zavičajni muzej Slatina također će nedjeljom otvoriti svoja vrata i to od 20 do 22 sata. Ako nemate vremena preko tjedna, vjerujte da ovakvu priliku za posjet našem Muzeju ne smijete propustiti.

I za kraj SLJ 2015. također imamo mnoštvo zanimljivih kulturnih, zabavnih i sajamskih događanja.

Slatinsko ljeto